Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 48χρονο της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Θεσσαλονίκη: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 48χρονο της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Στη Θεσσαλονίκη ποινική δίωξη για εννέα αδικήματα ασκήθηκε σε βάρος του 48χρονου ο οποίος φέρεται ως μέλος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Συνελήφθη για ληστεία τράπεζας στη συμπρωτεύουσα, ενώ προέκυψε πως καταζητείτο από το 2020 για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 48χρονος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης νωρίτερα την Τρίτη (09.08.2021).

Σύμφωνα με το GRTimes, η αρμόδια εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη για: Ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων (διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας – οπλοκατοχής, οπλοκατοχή – οπλοφορία – οπλοχρησία), κλοπή με διάρρηξη κατ’ εξακολούθηση, πρόκληση επιβλαβών παρενοχλήσεων και απείθεια.

Click4more: Επαναστατική Αυτοάμυνα: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο με τον καταζητούμενο τρομοκράτη

Στη συνέχεια ο 48χρονος παραπέμφθηκε στην Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη με «άρωμα» τρομοκρατίας 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (09.08.2021) ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης συνελήφθη ως δράστης της ληστείας υποκαταστήματος τράπεζας στην περιοχή Πεύκα Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, ενώ οδηγούσε κλεμμένο όχημα και διαπίστωσαν ότι είχε στην κατοχή του πολεμικό όπλο, τύπου καλάσνικοφ, μαχαίρι και ασύρματο.

Επίσης βρέθηκε και το ποσό που αντιστοιχούσε στα χρήματα που αφαιρέθηκαν από την τράπεζα.

Σε βάρος του καταζητούμενου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης πριν περίπου 1,5 χρόνο, επειδή φέρεται πως συμμετείχε μαζί με άλλα δύο μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», σε ληστεία που πραγματοποιήθηκε στον Χολαργό, τον Οκτώβριο του 2019.

Ο ίδιος κατάφερε να διαφύγει από τα χέρια της αστυνομίας αν και τραυματισμένος, καθώς φέρεται πως είχε αυτοτραυματιστεί – κατά λάθος – στο πόδι με καλάσνικοφ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις