Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εκδίδεται στην Πολωνία ο 17χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε και έκαψε την 16χρονη φίλη του

«Νιώθω πιο ασφαλής στην Ελλάδα» ανέφερε ενώπιον των δικαστών

Στην Πολωνία εκδίδεται με γνωμοδότηση των δικαστών του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης ο 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε, έκαψε και πέταξε στα σκουπίδια τη σορό της 16χρονης φίλης τους, σε μία δολοφονία που εκτυλίχθηκε στις 23 Απριλίου 2025 στη Βαρσοβία.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να δικαστεί στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι στην Πολωνία δέχεται απειλές για τη ζωή του, το Συμβούλιο Εφετών έδωσε «πράσινο φως» στο αίτημα των πολωνικών αρχών για να εκδοθεί στη χώρα του για την άγρια δολοφονία της 16χρονης Μάγιας.

Στην τοποθέτησή του ο νεαρός ισχυρίστηκε πως θεωρεί την κράτησή του στην Ελλάδα ασφαλέστερη

«Υπάρχουν αοριστίες, ασάφειες και λάθη στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης» σημείωσε η δικηγόρος του 17χρονου Πολωνού, Μαρία Χαρτοματζίδου, κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης, της αναλογικότητας ως προς την ποινή στην Ελλάδα και στην Πολωνία καθώς και της παραβίασης των δικαιωμάτων του ανηλίκου».

Όπως ανέφερε στην «Πολωνία δεν θεωρείται ανήλικος και θα κρατηθεί σε φυλακές ενηλίκων», ενώ μιλώντας για τις διαδικασίες από πλευράς τους είπε πως «προσκομίσαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ωστόσο το Συμβούλιο επέμενε πως έπρεπε να εκδοθεί».

Σύμφωνα με την δικηγόρο του 17χρονου, ο ανήλικος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Λέει ότι δεν θέλει να επιστρέψει για κανένα λόγο στην Πολωνία, έχει αναφέρει ότι σκοπεύει να δώσει τέλος στη ζωή του ο ίδιος, ενώ συνεχίζει να λέει με κάθε τρόπο ότι δεν θυμάται τίποτα απο εκείνη τη μέρα και πως το σοκ του ήταν πολύ μεγάλο».

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα της Πολωνίας, το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου 2025 στην πόλη Μλάβα. Ο νεαρός φέρεται να παρέσυρε την ανήλικη σε ένα παλιό ξυλουργείο, όπου τής κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα με τσεκούρι ή σφυρί. Στη συνέχεια, έκαψε την άτυχη κοπέλα, ρίχνοντας στο σώμα της άγνωστη χημική ουσία, ενώ πέταξε τη σορό της σε πλαστικό κάδο απορριμμάτων, όπως αναφέρεται στα ίδια έγγραφα.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε ανήμερα της Πρωτομαγιάς σε ξενοδοχείο της Κατερίνης, όπου διέμενε στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής μαθητών και συνελήφθη σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος.

Έκτοτε κρατείτο στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων της Κασσαβέτειας, στον Βόλο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τη Δευτέρα απολογούνται η πρώην σύζυγος και οι συνεργοί της για τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή - Αρνείται κάθε εμπλοκή η 43χρονη
Οι κατηγορούμενοι, που συνελήφθησαν μετά την έκδοση βάρος τους ενταλμάτων σύλληψης, θα απολογηθούν σε ανακρίτρια ανηλίκων καθώς ο ένας κατηγορούμενος είναι ανήλικος
Η 43χρονη που συνελήφθη για τη δολοφονία του πρώην συζύγου της στην Αγία Παρασκευή
Φωτιά στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Σχολάρι: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε αυτοκίνητο αλλά γρήγορα επεκτάθηκε στην πλαγιά - Στο σημείο επιχειρούν αρκετοί πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη
Καπνός
Ανανεώθηκε πριν 37 λεπτά
47χρονος στα Χανιά ξυλοκόπησε την πρώην σύζυγό του με μαγκούρα – Είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία
Στο νοσοκομείο το με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε η γυναίκα - Ο δράστης κακοποίησε το θύμα μπροστά στα μάτια του 15χρονου παιδιού τους - Μετά το περιστατικό το έβαλε στα πόδια και αναζητείται ακόμη από τις αρχές
Γυναίκα