Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα στρεπτόκοκκου και στον Δήμο Δέλτα

«Συχνό πλύσιμο χεριών, κάλυψη στόματος-μύτης κατά το βήχα/φτέρνισμα και τακτικό αερισμό των εσωτερικών χώρων» συστήνει ο ΕΟΔΥ

Νέα κρούσματα στρεπτόκοκκου σε σχολεία στον νομό Θεσσαλονίκης. Μετά την Καλαμαριά, ανακοινώθηκαν κρούσματα και στον Δήμο Δέλτα.

Μετά τον Δήμο Καλαμαριάς, και ο Δήμος Δέλτα στον νομό Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το Σάββατο (24.05.2025) πως επιβεβαιώθηκαν κρούσματα στρεπτόκοκκου σε μαθητές σχολείων της περιοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Δέλτα:

«Ο Δήμος Δέλτα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής, κατόπιν επιβεβαίωσης τεσσάρων (4) κρουσμάτων στρεπτοκοκκικής λοίμωξης σε μαθητές σχολείων στις κοινότητες των Κυμίνων και της Σίνδου.

Στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο Δήμος προβαίνει σε προληπτικές απολυμάνσεις, χθες Παρασκευή 23 και σήμερα Σάββατο 24 Μαΐου, στις σχολικές μονάδες στις οποίες επιβεβαιώθηκαν κρούσματα.

Η Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει ότι ακολουθεί πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και εφαρμόζει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης, με υπευθυνότητα και προτεραιότητα την υγεία των παιδιών και της εκπαιδευτικής κοινότητας…».

 

«… Υπενθυμίζουμε στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς την αναγκαιότητα έγκαιρης αναγνώρισης συμπτωμάτων όπως πυρετός, πονόλαιμος, εξανθήματα ή γενική αδυναμία και την άμεση επικοινωνία με ιατρό σε περίπτωση εμφάνισής τους καθώς και την έγκαιρη ενημέρωση των διευθύνσεων των σχολικών μονάδων για την ταχεία λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Συνιστούμε, επίσης, ενισχυμένη ατομική υγιεινή (συχνό πλύσιμο χεριών, κάλυψη στόματος-μύτης κατά το βήχα/φτέρνισμα) και τακτικό αερισμό των εσωτερικών χώρων.

Ο Δήμος Δέλτα παραμένει σε διαρκή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες αρχές και θα ενημερώνει άμεσα τους πολίτες για κάθε εξέλιξη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Εάν ο Γιάννης Λάλας ήταν που πήρε τη ζωή του Γιώργου μου ας τον συγχωρήσει ο Θεός» - Η συγκλονιστική ανάρτηση της χήρας Καραϊβάζ
«Μ' έπιασε μια τρεμούλα μου κόπηκαν τα πόδια είναι σαν να ξαναζώ τη δολοφονία του Γιώργου μου όλα γυρνούν στο κεφάλι μου» γράφει σε ανάρτησή της η Στάθα Καραϊβάζ
Η Στάθα Καραϊβάζ
«Ζωσμένο» από αστυνομικούς το χωριό Βορίζια μετά τους πυροβολισμούς, σήμερα η κηδεία του 39χρονου - Φόβοι για νέο κύκλο αίματος
Ένα σπίτι φαίνεται ότι στάθηκε η αφορμή να ξεκινήσει ο νέος κύκλος αίματος στο πολύπαθο από τις βεντέτες χωριό της Κρήτης - Στο νοσοκομείο δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι, γιατί η αστυνομία θεωρεί ότι συμμετείχαν στα επεισόδια
Μακελειό στα Βορίζια
16