Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της αστυνομίας ο 56χρονος που δηλητηρίασε 8 γάτες στην Τούμπα – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ

Ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης ταυτοποιήθηκε από βιντεοληπτικό υλικό

Μεγάλη οργή έχει ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα με τον δράστη που σκότωσε με δηλητήριο 8 αδέσποτες γάτες στην περιοχή της Τούμπας.

Κάτοικοι και φιλοζωικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, βλέποντας τις γάτες να πεθαίνουν η μία μετά την άλλη, έκαναν καταγγελία στις αρχές υποστηρίζοντας πως κάποιος σκότωνε τα άτυχα ζωάκια, πιθανόν με δηλητήριο.

Μετά από έρευνα, οι αρχές πήραν στα χέρια τους βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη της αποτρόπαιας πράξης που φέρεται πως τελέστηκε το περασμένο Σάββατο.

Κατά τη σύλληψή του, κατασχέθηκε ένα δοχείο φαγητού που περιείχε τροφή με άγνωστη, πιθανόν δηλητηριώδη ουσία, το οποίο στάλθηκε για εξέταση στην αρμόδια Υπηρεσία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, οι γάτες θα εξετασθούν από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Εκτός από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 56χρονου και η οποία αφορά παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, τού επιβλήθηκαν επιπλέον τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.

Η δικογραφία θα σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οπότε ο κατηγορούμενος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πυγμάχος πορτιέρης χτύπησε άγρια και «συνέθλιψε» το κρανίο επιχειρηματία σε μπαρ στο Κολωνάκι - Μπήκε φυλακή μετά από 14 χρόνια
Από τον άγριο ξυλοδαρμό, το θύμα έχασε το 30% της όρασής του, ένα δόντι ενώ το κεφάλι του γέμισε με λάμες, βίδες και καρφιά - Το χρονικό της φρίκης
Κολωνάκι: Πυγμάχος πορτιέρης χτύπησε άγρια και «συνέθλιψε» το κρανίο επιχειρηματία – Μπήκε φυλακή μετά από 14 χρόνια
Οι αγρότες διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους: Αναχωρούν το μεσημέρι – «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»
Ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής ενώ η κυβέρνηση αφήνει ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου διαλόγου - Περισσότεροι από 2.500 διαδηλωτές με 40 τρακτέρ έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα
Αγρότες
7