Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συντετριμμένος ο πατέρας της 5χρονης που «έφυγε» από στρεπτόκοκκο – «Το πρόσωπό της ήταν μελανιασμένο»

Η 5χρονη παραπονέθηκε την Παρασκευή για πόνο στο πόδι ενώ 2 ημέρες μετά ανέβασε πυρετό

Βαρύς ο πόνος της οικογένειας και των συγγενών του 5χρονου κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (20.05.2025) στη Θεσσαλονίκη, καθώς είχε προσβληθεί από στρεπτόκοκκο.

Ο πατέρας της 5χρονης ξεσπάει για τον θάνατο του παιδιού του, λέγοντας πως το πρώτο σύμπτωμα εμφανίστηκε την Παρασκευή, όταν η μικρή παραπονέθηκε για πόνο στο πόδι. Δύο ημέρες μετά ξεκίνησε να ανεβάζει πυρετό -πήρε προληπτικά αντιπυρετικό-, αλλά δεν φαινόταν πως έχει κολλήσει στρεπτόκοκκο και πως λίγες ώρες μετά θα ξεψυχήσει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Το Σάββατο ήταν μια χαρά, έπαιξε και έφαγε κανονικά», είπε ο πατέρας στο voria.gr.

Σε άλλο σημείο ο πατέρας της εξήγησε πως το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν πλέον είδε μέσα στο βράδυ πως το πρόσωπό της είχε μελανιάσει. Στη συνέχεια της χορηγήθηκε από τους γιατρούς οξυγόνο και ορός ενώ οι αιματολογικές της εξετάσεις έδειξαν πως ο στρεπτόκοκκος είχε εισχωρήσει στο αίμα της 5χρονης, με αποτέλεσμα να πάθει κεραυνοβόλο σηψαιμία και να φύγει από τη ζωή την Τρίτη το βράδυ.

Η κηδεία του παιδιού θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ευκαρπίας, στις 12:00.

«Μόνο 5 συμμαθητές της πήγαν για μάθημα σήμερα στο νηπιαγωγείο»

Το νηπιαγωγείο της 5χρονης, παρέμεινε κλειστό χθες με σκοπό ο δήμος Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη να απολυμάνει τον χώρο και να μην υπάρξει διασπορά του στρεπτόκοκκου.

Αν και η απολύμανση ολοκληρώθηκε, ελάχιστοι γονείς έστειλαν σήμερα τα παιδιά τους για μάθημα.

Οι γονείς φαίνεται πως έχουν πανικοβληθεί από τον θάνατο του παιδιού. Μόλις τα 5 από τα 60 παιδιά πήγαν σήμερα στο σχολείο τους.

«Απολυμάναμε το σχολείο εχθές και παρέμεινε κλειστό. Σήμερα μόλις 5 παιδιά από τα περίπου 60 πήγαν στο σχολείο. Έχουν δοθεί οδηγίες που αφορούν τη σωστή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, την εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας, το πλύσιμο των χεριών, τον εξαερισμό των χώρων, τη σωστή απολύμανση επιφανειών και των συχνά χρησιμοποιούμενων αντικειμένων -εμείς κάναμε απολύμανση όλου του χώρου- και τον περιορισμό των ατόμων που νοσούν σε κατ’ οίκον νοσηλεία», αναφέρει ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Ασλανίδης μιλώντας στο thesstoday.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Χαλάει» ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Βροχές, καταιγίδες και νέα βουτιά της θερμοκρασίας – Οι 7 περιοχές που θα επηρεαστούν
Η πρόγνωση καιρού μέχρι την Παρασκευή - Έως 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι - Τα δυτικά και τα βόρεια θα βρεθούν κυρίως στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων
Βροχή
Πάνος Ρούτσι για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: «Θέλουν να μας διώξουν, να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών»
«Δεν ενοχλούμε κανέναν, ο πρωθυπουργός φάνηκε θυμωμένος από την πρόσφατη δικαίωσή μου», τόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου Ντενίς που «έφυγε» στην τραγωδία των Τεμπών
Πάνος Ρούτσι
61
Τα λάθη που «καίνε» τον δολοφόνο της Φοινικούντας, οι πλαστές πινακίδες και ο άνθρωπος που τον συνόδευσε στο μοιραίο κάμπινγκ
Συμβόλαιο θανάτου βλέπουν πίσω από το έγκλημα οι ερευνητές - Στο «μικροσκόπιο» η διαδρομή που ακολούθησε ο δράστης μετά τη διπλή δολοφονία
Άνδρας