Ελλάδα

Τι έδειξε η αυτοψία που έκαναν οι εισαγγελείς στο κελί της Βίκυς Σταμάτη

Επιτόπια έρευνα στο Δρομοκαϊτειο, απ' όπου απέδρασε τα ξημερώματα η Βίκυ Σταμάτη, πραγματοποίησαν πριν από λίγο οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

Την αυτοψία έκαναν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισ. Ντογιάκος και ο Εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης, που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Νωρίτερα, με εντολή των δύο εισαγγελέων, αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις σωφρονιστικοί που συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι για την επιτήρηση της κρατούμενης νοσηλευομένης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατεπείγουσα έρευνα που διενεργείται ώστε να εντοπιστεί κάθε υπεύθυνος.

Έτσι κρίθηκε ότι δεν υφίστανται λόγοι για την εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος έλεγχος από τους φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλού (ήταν πάντα δυο έξω από το δωμάτιό της) έγινε στη 01:30 το βράδυ. Ο φρουρός είπε πως η κρατούμενη ήταν ξαπλωμένη στο κρεββάτι της. Όμως φαίνεται πως η Βίκυ Σταμάτη είχε βάλει μαξιλάρια στο κρεββάτι της και τους ξεγέλασε, κάνοντας τους να πιστεύουν πως κοιμόταν.

Όταν περίπου στις 05:45 τα ξημερώματα ένας από τους δυο φρουρούς, μια γυναίκα κι ένας άνδρας είχαν βάρδια χθες, μπήκε στο δωμάτιό της, διαπίστωσε πως είχε δραπετεύσει. Βρήκε όμως μια ιδιόχειρη επιστολή, στην οποία αναφέρει πως η κράτησή της είναι άδικη, οι συνθήκες κράτησης κακές και πως στερείται το παιδί της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εκσυγχρονισμός τεθωρακισμένων στρατού: Elbit και Rafael οι βασικοί «μνηστήρες» – Τα προαπαιτούμενα και η εγχώρια συμμετοχή
Τα M113 υπηρετούν ως η βασική «ραχοκοκαλιά» των μηχανοκίνητων σχηματισμών, μεταφέροντας προσωπικό, υποστηρίζοντας κινήσεις και καλύπτοντας ανάγκες σε Έβρο και νησιά
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015 - ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΤΑΝΚΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Μ113
Οικογενειακή τραγωδία στην Ελευσίνα: 44χρονη σκότωσε τη μητέρα της προσπαθώντας να παρκάρει
Η 44χρονη, κάνοντας ελιγμούς με όπισθεν και έχοντας ανοιχτή την πόρτα του οχήματος από την μεριά του συνοδηγού, παρέσυρε την μητέρα της και την σφήνωσε ανάμεσα στο αυτοκίνητο και σε ένα δέντρο
Ασθενοφόρο 15