Ελλάδα

Τι ισχύει για Δώρο Πάσχα, επιστρεπτέα προκαταβολή 7, voucher 200 ευρώ και ενοίκια

Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «MEGΑ Σαββατοκύριακο» ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα και ο δικηγόρος Γιάννης Κάπος.

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό κ. Ανντώνη Μουζάκη, έως τις 19/4 γίνονται οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή 7, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν τέλος Απριλίου. Μέχρι το Σάββατο είχαν γίνει 175.000 αιτήσεις.

Εκτός επιστρεπτέας μένουν όσες επιχειρήσεις είχαν μείωση τζίρου κάτω από 20% την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2021 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και όσοι είχα αύξηση τζίρου το 2020 ε σύγκριση με το 2019.

Εκτός μένουν και όσοι είχαν ελάχιστο τζίρο τριμήνου κάτω από 600 ευρώ. Σε κίνδυνο βρίσκονται 448.203 επιχειρήσεις που έλαβαν την επιστρεπτέα 4, καθώς το 50% αυτής θεωρείται έσοδο.

Για το δώρο Πάσχα ο δικηγόρος Γιάννης Κάπος είπε ότι θα καταβληθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ για οι κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις θα πληρωθούν μετά το Πάσχα. Για αυτούς το Πάσχα θα υπολογιστεί με βάση το επίδομα των 534 ευρώ, ενώ ολόκληρο το δώρο με βάση τον μισθό θα λάβουν όσοι εργάστηκαν από 1/1 έως 30/4.

Για το Voucher των 200 ευρώ η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα είπε ότι μέχρι το Σάββατο είχαν γίνει 172.000 αιτήσει από τις οποίες έχουν εγκριθεί οι 114.000.

Η χορήγηση του voucher θα γίνει την επόμενη βδομάδα. Απαραίτητα για την αίτηση είναι οι κωδικοί Taxisnet (γονιού), το ΑΜΚΑ του αιτούντος, η δήλωση βαθμίδας φοίτησης τέκνων, ο αριθμός Σχολικού Μητρώου Μαθητή και το κινητό.

Για τα ενοίκια, τον Απρίλιο απαλλάσσονται όσες επιχειρήσεις ήταν και παραμένουν κλειστές, ενώ οι ιδιοκτήτες θα πάρουν αποζημίωση 80%. Μειωμένο ενοίκιο 40% θα πληρώσουν οι πληττόμενοι εργαζόμενοι και φοιτητές και οι ιδιοκτήτες θα πάρουν αποζημίωση 20% από τους μισθωτές και 60% από το κράτος.

Για το έξτρα επίδομα σε επαγγελματίες και μικρομεσαίους η κυρία Νούκα είπε πως αφορά 100.000 επιχειρήσεις που απασχολούνται στον τουρισμό, πολιτισμό και αθλητισμό και όλα τα καταστήματα που είναι κλειστά με κρατική εντολή.

Το επίδομα είναι μη επιστρεπτέο, αφορολόγητο και ακατάσχετο. Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα στον Μάιο, όπως και η καταβολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Το βίντεο κατά του εκφοβισμού και το Fiat 500 που «κάνει» bullying σε άλλα περιπολικά – «Είναι βία»
Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να κρατά με λουρί ένα μικρό περιπολικό, μάρκας Fiat 500, το οποίο είναι επιθετικό και κινείται απειλητικά σε βάρος δύο μεγαλύτερων οχημάτων τύπου τζιπ της ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ
Εξαφάνιση 28χρονου από την Θεσσαλονίκη – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Χρήστος Τσακίρης έχει ύψος 1.63 μ., 80 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πορτοκαλί φούτερ μπλούζα, μπλε αθλητική φόρμα ΝΙΚΕ και μαύρα αθλητικά παπούτσια
Εξαφάνιση
Ένοχοι γονείς για κακοποίηση και βασανιστήρια σε βάρος των παιδιών τους στον Βόλο - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο και τους έφτυναν το φαγητό
Η 31χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, ενώ ο 36χρονος πατέρας σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή
iStock 5
Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και χαλάζι σε όλη την χώρα – Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ σε Αιγαίο και Κρήτη
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου
Βροχή