Ελλάδα

Τι υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας στους φοιτητές

Συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τον φοιτητικό κόσμο, όπως είναι τα προβλήματα στην καθαριότητα, η φύλαξη των ιδρυμάτων και η στέγαση, είχαν σήμερα ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς με ομάδα φοιτητών.

Οι φοιτητές, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, προσκλήθηκαν από τον υπουργό στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου, όπου παρέμειναν για περίπου μισή ώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Μπαλτάς επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου να συμπεριλάβει και στο νέο προετοιμαζόμενο πολυνομοσχέδιο τις ρυθμίσεις για κατάργηση κάθε νομοθετικής πράξης που οδηγεί σε διαγραφή φοιτητών και την κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθαριότητας και φύλαξης των ΑΕΙ καθώς και σίτισης και στέγασης των φοιτητών.

«Μας αρέσουν οι κινητοποιήσεις σε βαθμό που απαιτούν πράγματα που μπορούν να γίνουν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτες σκηνές στον Άγιο Δημήτριο: Κινηματογραφική καταδίωξη με κλεμμένο αυτοκίνητο που «μπούκαρε» σε ίντερνετ καφέ
Ο οδηγός του ΙΧ έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην οδό Ιωάννου Μεταξά και προσέκρουσε, αρχικά, σε δύο σταθμευμένες μηχανές και μετά σε πρόσοψη ίντερνετ καφέ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός
Το αυτοκίνητο μετά την καταδίωξη
Με βροχές και πτώση θερμοκρασίας αρχίζει η εβδομάδα - Στο επίκεντρο Δυτική Ελλάδα και Ανατολικό Αιγαίο
Από την Πέμπτη ανεβαίνει η θερμοκρασία με τον υδράργυρο να διατηρείται σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, τουλάχιστον έως τα μέσα του μήνα
Βροχή στην Αθήνα
«Σπάνια περίπτωση επιστήμονα» ο 54χρονος σμήναρχος και κατάσκοπος της Κίνας – Είχε πρόσβαση σε κινήσεις αεροσκαφών και σε κρίσιμες αποστολές
Τα τελευταία χρόνια είχε επίσης επισκεφτεί στρατόπεδα της Ασίας, είχε συμμετάσχει σε προγράμματα ανταλλαγής γνώσεων, και είχε εξοικειωθεί με προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία 29