Ελλάδα

Της… σημαίας! Μετωπική για την κλήρωση στα δημοτικά και πάρτι στο twitter

- Σφοδρές αντιδράσεις και μετωπική μεταξύ των κομμάτων για τους σημαιοφόρους με κλήρωση
- Η αριστεία επανήλθε στο τραπέζι και έβαλε τα κόμματα στα... χαρακώματα
- Αποκαλυπτικά τα σχόλια των πολιτών (και όχι μόνο) στο διαδίκτυο

Η κατάργηση του κριτηρίου της βαθμολογίας για τους σημαιοφόρους στα δημοτικά σχολεία και η κλήρωση για το ποιος θα πάρει τη σημαία έφερε κύμα αντιδράσεων σε όλα τα επίπεδα.
Τα κόμματα κυριολεκτικά μπήκαν στα χαρακώματα και ξεκίνησε εκ νέου η αντιπαράθεση για την αριστεία, ενώ έπεσαν στο… τραπέζι ακόμη και εθνικοί λόγοι.
Στο διαδίκτυο στήθηκε όμως και ένα… πάρτι με χιλιάδες σχόλια πολιτών.

 

 

 

 

Με Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ 79/2017) ορίζεται ότι από δω και πέρα σημαιοφόρος στην Στ΄τάξη του δημοτικού θα βγαίνει μέσω κλήρωσης

Ειδικότερα, οι χαρακτηριστικές παράγραφοι του διατάγματος αναφέρουν:

Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.

Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με δεκάδες μολότοφ και δακρυγόνα έξω από το ΑΠΘ – Περίπου 300 προσαγωγές, τραυματίστηκε αστυνομικός
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη λεωφόρο Γ’ Σεπτεμβρίου, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά
10
Πως ο σμήναρχος στρατολογήθηκε από τους Κινέζους – Η συνάντηση σε συνέδριο του ΝΑΤΟ και το ταξίδι στο Πεκίνο
Ερευνάται εάν ο σμήναρχος προσπάθησε να στρατολογήσει και άλλα άτομα από τον κύκλο των γνωριμιών του, εκμεταλλευόμενος τα μεγάλα κέρδη από την παράδοση των μυστικών, προκειμένου να παρέχουν και αυτοί πληροφορίες στην Κίνα.
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
23