Ελλάδα

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου υμνείται από τους Ισπανούς

Υμνεί τον ελληνικό τουρισμό και τις προοπτικές του το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισπανίας, EFE. Το μέσο, που ενημερώνει καθημερινά εκατομμύρια Ισπανόφωνους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, μέσα από αφιέρωμά του αναφέρεται στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αλόννησο, η οποία πρωτοπορεί με τη δημιουργία του πρώτου υποβρύχιου μουσείου. Δίνοντας έτσι, νέα πνοή στον τρόπο προβολής της ιστορίας.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «η Ελλάδα δεν θα αφηγείται πλέον την αρχαία ιστορία της μόνο μέσα από αρχαιολογικά ευρήματα που είναι επισκέψιμα στην επιφάνεια του εδάφους, αλλά θα διευρύνει το αφήγημα της περιλαμβάνοντας σημαντικά υποθαλάσσια μνημεία. Η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Αλόννησο το οποίο δημιουργεί μια εντελώς νέα οπτική για το παρελθόν».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Alonissos (@visitalonissos)

 

Στην Αλόννησο, ο επισκέπτης καταδύεται περίπου στα 25 μέτρα βάθος για να συναντήσει στην Περιστέρα το ναυάγιο ενός εκ των μεγαλύτερων πλοίων του 5ου αιώνα π.Χ. που ανακαλύφθηκε ποτέ, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα με χιλιάδες αμφορείς.

Το ναυάγιο της Περιστέρας αποδεικνύει την ύπαρξη πλοίων που ξεπερνούσαν τους 400 τόνους φορτίου και αλλάζει ριζικά την αντίληψη που επικρατούσε μέχρι πρότινος για το εμπόριο εκείνης της εποχής. Η ταξιδιωτική αυτή εμπειρία ενισχύεται, καθώς η Αλόννησος μαζί με μία ομάδα από νησάκια σχηματίζει το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Β. Σποράδων που είναι η μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή στην Ευρώπη με έκταση 2.220 τετρ.χλμ. περίπου.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Alonissos (@visitalonissos)

Το άρθρο καταλήγει με τις νέες πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο για την τουριστική αξιοποίηση επιπλέον ιστορικών ναυαγίων και τη δημιουργία νέων υποβρύχιων μουσείων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλοννήσου, Πέτρο Βαφίνη: «Είναι στο DNA της Αλοννήσου να δημιουργούμε και να αναδεικνύουμε νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες που συμβάλλουν στη διεύρυνση της σεζόν και διαμορφώνουν μία νέα βιώσιμη τουριστική πραγματικότητα. Η πρωτιά στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας, το υποβρύχιο μουσείο, το φυσικό θαλάσσιο πάρκο αλλά και η τέλεση υποβρύχιων γάμων αποτελούν “επένδυση” για την προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα μηνύματα που έστελνε ο γυμνασιάρχης από την Σάμο που κατηγορείται για βιασμό ανήλικων - «Οι γάμπες σου είναι όμορφες»
Μαθητής κατήγγειλε πως ο γυμνασιάρχης του έταξε χαρτζιλίκι πριν ζητήσει να του κάνει μασάζ στα πόδια - «Μου είπε ότι θα μου κάνει δώρο ποδοσφαιρικά παπούτσια και ταξίδι με το σκάφος του»
Άνδρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το «πακέτο» της ΔΕΘ: Στο τραπέζι ρυθμίσεις για ενοίκια, φορολογία και «προσωπική διαφορά» συνταξιούχων
Ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα», όπως και για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 30
Φωτιές σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Φωκίδα και Βόνιτσα: Απανωτά μηνύματα 112 – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα
Δύσκολη αναμένεται και η σημερινή μέρα καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και ήδη από το πρωί η Πυροσβεστική δίνει μάχη σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα
Φωτιά στη Ζάκυνθο
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά