Ελλάδα

Τουρκικό ή ελληνικό κοκορέτσι; «Όποιος φάει περισσότερο, είναι δικό του»

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδα «Aksam» για το… κοκορέτσι πολλά τουρκικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το φλέγον ζήτημα: Το κοκορέτσι τελικά ανήκει στην Ελλάδα ή την Τουρκία;

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, σημείωσε πως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Show TV, ασχολήθηκε το Σαββατοκύριακο με το… κοκορέτσι – ως διάλειμμα από τη σκληρή θεματολογία του προηγούμενου διαστήματος και διερωτήθηκε αν αυτό ανήκει στην Ελλάδα ή την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε το εξής:

«Μετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι! Το παραδοσιακό τουρκικό φαγητό η Ελλάδα το διαφημίζει ως δικό της. Το θέμα αυτό το συζητήσαμε με τους σεφ και μας είπαν πως δεν θα αφήσουμε το κοκορέτσι στα χέρια των Ελλήνων!».

Ο Μανώλης Κωστίδης σχολίασε πως το κοκορέτσι στην Τουρκία φτιάχνεται διαφορετικά, μόνο με έντερα, και σερβίρεται ψιλοκομμένο μέσα σε ψωμί με μπόλικο πιπέρι.

Η τηλεόραση του Show TV παρουσίασε και ρεπορτάζ από ανυποψίαστους Τούρκους πολίτες που τους ρωτούσε για το θέμα: «Τους προκαλώ, είναι δικό μας. Ας έρθουν να δουν, εγώ φτιάχνω το καλύτερο. Δεν μας πήραν στην ΕΕ, τώρα θα μας πάρουν και το κοκορέτσι;».

 

Ακόμα ένας πολίτης ανέφερε: «Ας έρθει ένας Έλληνας να φάμε μαζί κοκορέτσι. Όποιος φάει περισσότερο, τότε το κοκορέτσι θα είναι δικό του», ενώ τρίτος είπε: «To δικό μας το κοκορέτσι είναι άλλο, είναι υπέροχο. Πάνε και διεκδικούν το κοκορέτσι μας. Το κοκορέτσι είναι κάτι που έχει μείνει από τους προγόνους μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο 60χρονος γιος της χήρας του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Ο 60χρονος σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, φέρεται να χορήγησε ηρεμιστικά χάπια στην υπερήλικη μητέρα του, να τη σκότωσε προκαλώντας της ασφυξία και ακολούθως να εβαλε φωτιά στο διαμέρισμα
Δολοφονία της 87χρονης Ελένης Παπαδοπούλου