Ελλάδα

Τράπεζα Θεμάτων: Μεγάλη ταλαιπωρία μετά τη νέα επίθεση χάκερ – «Μαθητές περίμεναν 3 ώρες»

Αλαλούμ προκλήθηκε από την νέα επίθεση χάκερ στην Τράπεζα Θεμάτων σήμερα Τρίτη (30.05.2023).

Αποτέλεσμα της επίθεσης χάκερ στην Τράπεζα Θεμάτων ήταν να μην μπορούν τα σχολεία να κληρώσουν θέματα για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Έτσι μαθητές περίμεναν για ώρες μέχρι να λάβουν τελικά τα θέματα. Μιλώντας στο newsit.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου Ελένη Κρητικού, δήλωσε ότι μαθητές περίμεναν μέχρι και 3 ώρες στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως με παραγγελία του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παρενέβη στο ζήτημα της κατάρρευσης του συστήματος της τράπεζας θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια, ζητώντας τη διενέργεια άμεσης εισαγγελικής έρευνας. 

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα. 

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων. 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 26
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων