Ελλάδα

Τρεις κολοσσοί ενδιαφέρονται για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα

- Μήνας σημαντικών εξελίξεων ο Σεπτέμβριος για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες
- Συνολικά δέκα εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
- Το όφελος για το Δημόσιο υπολογίζεται στα 18 δισ. ευρώ

Αύριο παρουσιάζονται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι τρεις συμβάσεις για έρευνα και εκμετάλλευση στα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό κόλπο και το Κατάκολο και εντός του μηνός θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης των συμβάσεων.

Πολύ καλά είναι τα νέα και από το μέτωπο των 20 οικοπέδων που θα δοθούν σε εταιρείες για έρευνα και εκμετάλλευση.
Μέχρι το τέλος του μήνα θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα, πράγμα που θα σημάνει την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες μέρα με τη μέρα αυξάνεται το ενδιαφέρον των πετρελαϊκών εταιρειών για έρευνες στην Ελλάδα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

‘Ηδη δέκα εταιρείες έχουν εκδηλώσει έμπρακτο ενδιαφέρον και μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και τρεις κολοσσοί της πετρελαϊκής βιομηχανίας, στοιχείο που κάνει αισιόδοξους τους αρμόδιους πως το ενδιαφέρον θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Και όπως έλεγε πηγή από το υπουργείο Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής “μετά το Σεπτέμβριο θα πατήσουμε γκάζι”.

Υπενθυμίζεται ότι από τις τρεις περιοχές (Ιωάννινα, Πατραϊκό κόλπο και Κατάκολο) εκτιμάται ότι μπορεί να αντληθούν πάνω από 300 εκατομμύρια βαρέλια και το όφελος για το Δημόσιο υπολογίζεται στα 18 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κι άλλο κανόνι από ρωσικό τουριστικό πρακτορείο – Συναγερμός στους έλληνες επιχειρηματίες

Bloomberg: πιθανό να υπάρξει τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

Η ανεξαρτησία της Σκωτίας τσακίζει τη στερλίνα και το βρετανικό χρηματιστήριο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Σινά Συμεών – «Έγιναν καλά βήματα»
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλωσόρισε θερμά τον αρχιεπίσκοπο Συμεών με την ευχή να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στην Ιερά Μονή Σινά
Συνάντηση Ιερώνυμου - αρχιεπισκόπου Σινά
Ποινική δίωξη στους 37 συλληφθέντες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Από το 2018 μέχρι σήμερα, η ζημιά για ΕΕ και Ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ
Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σε βάρος των συλληφθέντων για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις κατηγορίες της εγκληματικής...
Οι συλληφθέντες για τις παρανομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία 10