Ελλάδα

Τριών Ιεραρχών: Κανονικά τα σχολεία, κλειστά φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια αργία για τα σχολεία, αλλά πλέον είναι μόνο για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Έτσι αύριο (30.01.2023) τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Το ότι ανήμερα των Τριών Ιεραρχών τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας από την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. εκδόθηκε στις 25 Ιανουαρίου).

Η εγκύκλιος για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695)».

Δείτε την εγκύκλιο

Αντίθετα από τα σχολεία, λόγω της ημέρας των Τριών Ιεραρχών θα είναι κλειστά τα φροντιστήρια αλλά και κέντρα ξένων γλωσσών αφού παραμένει σε ισχύ η κοινή υπουργική απόφαση του 2016, σύμφωνα με την οποία η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι αργία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1