Ελλάδα

Τσακρής: Είμαστε στην κορύφωση του 3ου κύματος – Σημαντικό μέτρο η επέκταση της τηλεργασίας

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, έκανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αθανάσιος Τσακρής. Σημείωσε δε ότι επικρατεί η βρετανική μετάλλαξη, η οποία είναι και πιο μεταδοτική. 

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Πέμπτης (11/3), ο κ. Τσακρής σημείωσε ότι αν επιβεβαιωθούν τα  επιδημιολογικά μοντέλα αναμένουμε κάμψη των κρουσμάτων από την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η πίεση στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί. 

Μάλιστα, ο κ. Τσακρής έκανε γνωστό ότι σήμερα ή αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών.

Click4more: Τζανάκης: Αποκλιμάκωση με 1.500 κρούσματα από τον Απρίλιο (vid)

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε δε την ανάγκη επέκτασης της τηλεργασίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό μέτρο, καθώς οι περισσότερες μεταδόσεις γίνονται στους εσωτερικούς χώρους. 

Σημείωσε επίσης ότι ο καλός αερισμός του χώρου θα βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης, εκτιμώντας ότι με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και τα σχολεία, με καλό αερισμό της αίθουσας.

Τέλος, ο κ. Τσακρής δήλωσε ότι θα πρέπει να ελπίζουμε σε ένα κάπως κανονικό καλοκαίρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ζωντάνεψε» η Αθήνα με την 24ωρη λειτουργία μετρό, τραμ και λεωφορείων – Χιλιάδες επιβάτες μετακινήθηκαν στην πρεμιέρα
«Οι νέοι θα γυρίζουν με ασφάλεια σπίτι τους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης - Κατά τη διάρκεια της νύχτας εργάστηκαν συνολικά 250 άτομα
Μετρό 6
Μαχαίρωσαν πισώπλατα στη Θεσσαλονίκη Τούρκο οδηγό νταλίκας μετά από συμπλοκή - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο και ερευνά τις συνθήκες του σοβαρού επεισοδίου αλλά και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να βρουν τον δράστη της επίθεσης
Μαχαίρι 2
Ο 42χρονος μαστροπός έστελνε απειλητικά μηνύματα στις κοπέλες για να μην μιλήσουν – «Το σώμα σου είναι δικό μου, δεν θα το πειράξεις»
Εκτός από τις έως τώρα 5 καταγγέλλουσες, ακόμα δύο κοπέλες έχουν επικοινωνήσει με την αστυνομία κι έχει οριστεί ραντεβού για να καταθέσουν σχετικά με τον 42χρονο
Ο 42χρονος μαστροπός
5