Ελλάδα

Τσιόδρας… ξεκάθαρος – Εκεί πρέπει να φοράμε μάσκες (video)

Τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη χρήση υφασμάτινης μάσκας υιοθετεί πλήρως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, 23.04.2020, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής Τσιόδρας σημείωσε πως «πρόκειται για την οριστική τοποθέτηση του European CDC (σ.σ. το ευρωπαϊκό ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ό,τι αφορά τη χρήση των υφασμάτινων μασκών».

Click4more: Τουλάχιστον 28 κρούσματα στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι – Χαρδαλιάς: Ελέγχεται και μια δομή στα νότια προάστια

Ειδικότερα, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας σημείωσε πως η χρήση υφασμάτινης μάσκας συνιστάται σε περιοχές όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

“Η μάσκα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ανοιχτούς χώρους”, τόνισε και όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα εκπονηθεί ειδική επικοινωνιακή στρατηγική και θα δοθούν στους πολίτες αναλυτικές οδηγίες, με σκοπό να ενημερωθούν για την ορθή χρήση των μασκών αυτών και να μη δίνεται μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.

Παρόλα αυτά, διευκρίνισε ορισμένους τρόπους για πιο ορθή χρήση.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως πρέπει:

– Να γίνεται πλύσιμο των χεριών πριν την τοποθέτηση της μάσκας, αλλά και πριν αφαιρεθεί, είτε με σαπούνι και νερό, είτε αντισηπτικό με διάλυμα.
– Να καλύπτει όλα τα ευαίσθητα μέρη του προσώπου, δηλαδή τη μύτη και το στόμα.
– Αν είναι μιας χρήσης να αφαιρείται προσεκτικά και να καταλήγει στα σκουπίδια.
– Αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά (όπως οι υφασμάτινες), να πλένεται στους 60 βαθμούς Κελσίου.

Click4more: Χαρδαλιάς: Σε διαδοχικές φάσεις τους επόμενους δυο μήνες η επιστροφή στην κανονικότητα

Επιπλέον, τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει ψευδής αίσθηση ασφάλειας, αλλά να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ακόμη, επισήμανε ότι είναι συμπληρωματικό μέσο για να μηδενιστούν οι ευκαιρίες εξάπλωσης του κορονοϊού και όχι ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας.

Δείτε όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4