Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: Χρέος μας να γίνει το Ναυάγιο Ζακύνθου βιώσιμο τουριστικό προϊόν πολύ υψηλής ποιότητας

Τα πρώτα βήματα για την επαναλειτουργία του χώρου του Ναυαγίου Ζακύνθου, αποτυπώθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, με τα μέλη της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Κικίλιας έθεσε τους στόχους της εξασφάλισης της ασφαλούς πρόσβασης και παραμονής των επισκεπτών, της συντήρησης και αποφυγής κινδύνου κατάρρευσης του ναυαγίου και την προστασία του γεωμορφολογικού περιβάλλοντος, ενώ ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής και τους φορείς που εκπροσωπούν, να καταθέσουν άμεσα τις προτάσεις τους για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος του Ναυαγίου, καθώς και σχετικές εκθέσεις ή μελέτες που έχουν γίνει.

«Το Ναυάγιο Ζακύνθου είναι ο δεύτερος πιο φωτογραφημένος προορισμός στην Ελλάδα. Χρέος μας, Πολιτείας και τοπικών φορέων, είναι η διασφάλιση της πρόσβασης στην περιοχή, με γνώμονα την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, ώστε να γίνει το Ναυάγιο βιώσιμο τουριστικό προϊόν πολύ υψηλής ποιότητας», επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα ξεπεράσει τη γραφειοκρατία και θα αποφασίσει για τα απαραίτητα έργα με fast-track διαδικασίες, λαμβάνοντας ταυτόχρονα κάθε αναγκαία πρόνοια για την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής: η γενική διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού και συντονίστρια της Επιτροπής Παναγιώτα Διονυσοπούλου, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Ζακύνθου Ανδρέας Μαρινάκης, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ζακύνθου Νικόλαος Τσίπηρας, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Γεώργιος Τσουρουνάκης και η προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας Κωνσταντίνα Σακελλαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τουρίστρια έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρόδο και έσπασε τη σπονδυλική της στήλη - «Θα κάνει 2 μήνες να ξανά περπατήσει»
Η 20χρονη Χόλι Σίφορντ νοσηλεύεται στη Ρόδο, ενώ συγγενείς της κάνουν έκκληση για δωρεές προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα και να μεταφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη
Η 20χρονη Χόλι Σίφορντ
Η Ειρήνη Μουρτζούκου έφτασε στον Κορυδαλλό με χαμένο βλέμμα και σκυμμένο κεφάλι – Την αποδοκίμασε το εξοργισμένο πλήθος
Γύρω στις 11:30 σήμερα το πρωί, η 25χρονη έφυγε από τη ΓΑΔΑ, συνοδευόμενη από μέλη των αρχών, καθώς και την αστυνομικό που την «ξεκλείδωσε» και την έκανε να ομολογήσει για τα εγκλήματά της
Mεταγωγή της 25χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου στις φυλακές Κορυδαλλού από την ΓΑΔΑ
30