Ελλάδα

Βορίζια: Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού για το μακελειό – Εκεί κρατούνται συγγενείς του 39χρονου

Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν επικοινωνίες που σχετίζονται με την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη - Κατά την επιχείρηση βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα κινητό το οποίο στάλθηκε για ανάλυση

Έφοδο στις φυλακές Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο της Κρήτης, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (04.11.2025) στελέχη του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος, με φόντο το μακελειό με τους 2 νεκρούς στα Βορίζια.

Σε αυτές τις φυλακές κρατούνται συγγενείς του 39χρονου Φανούρη Καργάκη που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς στα Βορίζια Ηρακλείου. Στο συγκεκριμένο μακελειό σκοτώθηκε και μία 56χρονη γυναίκα η οποία θα κηδευτεί σήμερα στα Χανιά. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα κινητό το οποίο μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν επικοινωνίες που σχετίζονται με την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη.

Το κινητό τηλέφωνο που έχει σταλεί για ανάλυση
Το κινητό τηλέφωνο που έχει σταλεί για ανάλυση
Φορτιστές
Οι φορτιστές και τα ασύρματα ακουστικά που βρέθηκαν στα κελιά
Μαχαίρι
Μαχαίρι

Κάτοικος της περιοχής και συγγενής της μιας οικογένειας που ενεπλάκη στο φονικό, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τονίζοντας πως όλο το χωριό τρέμει τη στιγμή που θα αποφυλακιστούν οι συγγενείς του 39χρονου καθώς υπάρχει περίπτωση να θελήσουν να πάρουν εκδίκηση για τον χαμό του ανθρώπου τους.

«Θα αποφυλακιστούν μέλη του θανόντα σε λίγο καιρό. Δεν θέλω να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί. Εγώ θέλω ειρήνη ανάμεσα στις οικογένειας μας αλλά είναι δύσκολο. Τα αίματα έχουν ανάψει. Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, είναι βεντέτα», είπε συγκεκριμένα.

Όσον αφορά τα αίτια που που προκάλεσαν το μακελειό, ανέφερε:

«Τα πράγματα πολύ φοβάμαι ότι θα γίνουν χειρότερα. Καλούν συγγενείς που είναι μακριά να γυρίσουν πίσω. Ο οικισμός αυτός είναι από τους πιο σκληρούς της Κρήτης. Εκεί υπάρχουν άτυποι κανόνες που δεν πρέπει να τους παραβείς. Δεν ήθελε η οικογένεια να κατοικήσει εκεί η άλλη οικογένεια. Πήραν το οικόπεδο αυτό με το σπίτι πάνω και το έφτιαξαν. Για να φανταστείτε ήθελαν τόσο πολύ να μην προχωρήσουν που τους έλεγαν θα πληρώσουμε εμείς όλο το κόστος για να φύγετε. Τελικά τους έβαλαν βόμβα. Την γυναίκα που πυροβόλησαν δεν είναι άσχετη. Έχει συγγένεια με την άλλη οικογένεια. Ο γιος της είχε εμπλακεί και το ψάχνουν. Ακόμα και τα παιδιά τους οι 2 οικογένειες τα πηγαίνουν σε διαφορετικά σχολεία για να μην είναι στο ίδιο», δήλωσε.

Μία ημέρα πριν το μακελειό, ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης είχε επισκεφθεί στις φυλακές Αλικαρνασσού τους προφυλακισμένους συγγενείς του: τον αδερφό του, τον γαμπρό του και τον ανιψιό του. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδαν.

Λίγες ώρες μετά έπεσαν οι πυροβολισμοί στη μέση του χωριού με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Τα δυσάρεστα νέα δεν άργησαν να μαθευτούν και στις φυλακές με αποτέλεσμα η οικογένειά του να προκαλέσει αναστάτωση, ζητώντας να παρευρεθεί στην κηδεία.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας απέρριψε το σχετικό αίτημα μεταγωγής του συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Σωφρονιστικοί και άλλοι κρατούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν ήρεμο τον 39χρονο αλλά μάταια. Στην σκέψη ότι έχασε έτσι τον αδελφό του, ούρλιαζε να του ανοίξουν τις πόρτες, έκλαιγε και κόντεψε να γκρεμίσει όλη τη φυλακή.

Οργή και κατάρες στην κηδεία του 39χρονου

Η κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκη έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (03.11.25) στα Βορίζια, σε βαρύ πένθος, με μια μαυροφορεμένη πομπή να συνοδεύει το φέρετρο στο νεκροταφείο υπό τα άγρυπνα βλέμματα των αστυνομικών που έχουν κατακλύσει το χωριό του Ηρακλείου μετά τους πυροβολισμούς.

Η νεκροφόρα με το φέρετρο του 39χρονου
Η νεκροφόρα με το φέρετρο του 39χρονου / ΣΤEΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Η πομπή που συνόδευσε την νεκροφόρα σταμάτησε στο σημείο όπου έγινε το αιματοκύλισμα. Στην κορυφή της πομπής, η χήρα, η μητέρα και οι αδελφές του 39χρονου που ούρλιαζαν από τον πόνο, ζητώντας εκδίκηση.

Μακελειό στα Βορίζια
Η πομπή με το φέρετρο του 39χρονου που σκοτώθηκε στα Βορίζια / ΣΤEΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Στα σοκάκια του χωριού ακούγονταν οι κραυγές της χήρας του 39χρονου, η οποία φτάνοντας στην εκκλησία και βγαίνοντας από τη νεκροφόρα υποβασταζόμενη εκτόξευε κατάρες κατά της οικογένειας Φραγκιαδάκη.

Μακελειό στα Βορίζια
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 39χρονου στα Βορίζια / ΣΤEΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Φανούρης Καργάκης ήταν πατέρας 5 παιδιών, τρία εκ των οποίων βαφτίστηκαν την Κυριακή, όπως επιτάσσει το κρητικό έθιμο.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 6 άτομα, μεταξύ αυτών ο 39χρονος νεκρός. Οι αρχές αναζητούν τα 3 αδέλφια που φέρεται πως κρύφτηκαν στα βουνά. Πληροφορίες της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως στο περιστατικό εμπλέκονται και άλλοι οι οποίοι όμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σποραδικές καταιγίδες και βροχές μεγάλης έντασης τις επόμενες ώρες στην Αττική - «Προσοχή στις μετακινήσεις σας»
Δείτε την εξέλιξη των φαινομένων - Οι αναρτήσεις του Γιάννη Καλλιάνου και του Θοδωρή Κολυδά - Ως φυσιολογικά για την εποχή "καρεκλοπόδαρα" χαρακτηρίζει τα φαινόμενα ο Γιώργος Τσατραφύλλιας
Βροχή
Παρέμβαση του ΣτΕ για την καθυστέρηση κατεδάφισης του ξενοδοχείου Coco-Mat κοντά στην Ακρόπολη
Το Συμβούλιο της Επικρατείας κατήγγειλε εκ νέου τη μη εκτέλεση της απόφασής του του 2019, με την οποία είχε διατάξει την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του παράνομου ξενοδοχείου στην ιστορική περιοχή Μακρυγιάννη
Συμβούλιο της Επικρατείας
Δίκη Σήφη Βαλυράκη: Δίωξη στους λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας – Κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία
«Η άσκηση ποινικής δίωξης αποκαλύπτει ότι στελέχη του λιμεναρχείου επιχείρησαν με μεθοδικό τρόπο να αμφισβητήσουν τον αυτόπτη μάρτυρα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Κωνσταντόπουλος
Ο Σήφης Βαλυράκης