Ελλάδα

Χάος στο Ελ. Βενιζέλος – Απέραντη ταλαιπωρία από τις καθυστερήσεις πτήσεων

Για περισσότερες από 2 ώρες δεν μπορούσε να πετάξει κανένα αεροπλάνο πάνω από την Ελλάδα, εντός του FIR Αθηνών δηλαδή, καθώς είχαμε μπλακ ουτ την νύχτα στα ραντάρ. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν αλυσιδωτές καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έπεσε το ρεύμα και βγήκαν εκτός λειτουργίας τα ραντάρ. Χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν περιφερειακά ραντάρ για να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τα αεροσκάφη που ήταν ήδη στον αέρα, αλλά ουσιαστικά, όπως λέγεται, το FIR ΓΙΑ 2-3 ώρες δεν λειτουργούσε.

Ως και αυτή την ώρα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα με τους ελεγκτές να λένε ότι μπορούν να δίνουν πορεία στο 20% των αεροσκαφών, γεγονός που σημαίνει καθυστερήσεις, ακόμη και πλέον της μιας ώρας στις πτήσεις.

Είναι χαρακτηριστικός ο πίνακας με τις καθυστερήσεις από 30 λεπτά μέχρι και μια ώρα και ένα τέταρτο, ειδικά στις αφίξεις πτήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις εννιά το πρωί ως τις δέκα και μισή υπήρχε καθυστέρηση από μία ως και τρεις ώρες σε 25 συνολικά πτήσεις.

Ίδια ή και σε πολλές περιπτώσεις είναι η κατάσταση κατά τις απογευματινές αφίξεις των πτήσεων, με πολλούς επιβάτες να έχουν εγκλωβιστεί στα αεροδρόμια και να ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδων βιολογικής ξανθής σταφίδας – Εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α
Η εταιρεία αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων του προϊόντος και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι - Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν
ΕΦΕΤ
Τα κρούσματα της γρίπης φέρνουν ασφυξία στα νοσοκομεία: «Γολγοθάς» των ασθενών στα Επείγοντα, ελλείψεις σε αντιικά
Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, από τους 100 ασθενείς που προσέρχονται στα Επείγοντα με συμπτώματα λοίμωξης, περίπου το 10% εισάγεται για περαιτέρω νοσηλεία
Διάδρομος νοσοκομείου 6
«Μαϊμού» αστυνομικός λήστεψε αλλοδαπό στον Άγιο Δημήτριο – Άγνωστοι ξυλοκόπησαν 23χρονο και του πήραν τα παπούτσια στο Νέο Ηράκλειο
Ο «μαϊμού» αστυνομικός πλησίασε τον αλλοδαπό ο οποίος περίμενε σε στάση λεωφορείου και βγαίνοντας από το όχημα του είπε: «Ψηλά τα χέρια, αστυνομία»
περιπολικό