Ελλάδα

Ύδρα: Στην εισαγγελία Πειραιά έφτασαν οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά

Στην εισαγγελέα Πειραιά έφτασαν οι 13 συλληφθέντες που φαίνεται να ευθύνονται για τη φωτιά που ξέσπασε σε δάσος της Ύδρα το βράδυ της Παρασκευής (21.6.2024).

Και οι 13 είναι μέλη του πληρώματος σκάφους που έπλεε στον όρμο κοντά στο πευκόδασος της Ύδρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Αρχές φαίνεται ότι από το συγκεκριμένο σκάφος εκτοξεύτηκαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού. 

Τα μέλη του πληρώματος έφτασαν στην εισαγγελία Πειραιά, φορώντας γυαλιά ηλίου, καπέλο και μάσκες προστασίας κατά του κορονοϊού. 

Η Πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά παρά το γεγονός ότι είχε ξεσπάσει σε ένα δύσβατο σημείο, όπου δεν υπήρχε εύκολα πρόσβαση.

«Η κυρία εισαγγελέας ζήτησε να κατασχεθεί το εν λόγω σκάφος και να προσαχθούν οι συγκεκριμένοι επιβαίνοντες, πλήρωμα και μένει να φανεί από τις καταθέσεις τι έκαναν και τι δεν έκαναν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο περιστατικό στην Ύδρα.

 Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, από τη φωτιά κάηκαν περίπου 300 στρέμματα δάσους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υποπτευόταν την ανιψιά του ο 68χρονος όπως κατέθεσε πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Μήλον της Έριδος» η περιουσία του
«Ο ανιψιός του έπαιξε πολύ ωραίο ρόλο, ό,τι ήθελε ο θείος, ”χρυσό” παιδί - Μου έλεγε: ”αδερφούλα μου θα πεθάνω ευχαριστημένος, έκανα ένα παιδί άλλο πράγμα"» αποκαλύπτει φίλη του 68χρονου
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα
Σοκαριστικές μαρτυρίες για την 40χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της στο Κορωπί - «Την έριξε στο δρόμο και πέρασε από πάνω της με το αμάξι»
Η οικογένειά της 40χρονης δεν γνώριζε ότι ο σύζυγός της την ξυλοφόρτωνε - «Δεν είχε εύκολα παιδικά χρόνια, έφυγε για να γλιτώσει από τον πατέρα της που την κλείδωνε στα δωμάτια» λέει συνάδελφός της
Η οικογένεια στο Κορωπί
Η διαδρομή των 22χρονων πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Άκουσα τον συνεργό να μιλάει στο τηλέφωνο» λέει μάρτυρας
Την ώρα που οι 22χρονοι δράστες πετάνε ο ένας το μπαλάκι τω ευθυνών στον άλλο, μία αυτόπτης μάρτυρας αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει τον εκτελεστή ότι ο συνεργός μιλούσε στο τηλέφωνο, πράγμα που αυτός αρνείται
Φοινικούντα