Ελλάδα

Υπολογιστές, προτζέκτορες και βιβλία σε μαθητές από τη Θάσο

Μια ευχάριστη και απρόσμενη έκπληξη περίμενε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Ποταμιάς, στο απομακρυσμένο νησί της Θάσου.

Πρόκειται για το δημοτικό σχολείο που είναι χτισμένο πάνω στην πλαγιά του ψηλότερου όρους του νησιού και φιλοξενεί δεκάδες παιδιά που μαθαίνουν τα πρώτα τους γράμματα.

thasos

Σε επιστολή της προς τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρο Λιβάνιο, η διευθύντρια του συλλόγου διδασκόντων, Κυριαζίδου Γεωργία, γνωστοποιούσε τις ελλείψεις σε επίπεδο εξοπλισμού και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η σχολική μονάδα ευελπιστώντας σε θετική ανταπόκριση για την αντιμετώπισή τους όπου είναι εφικτό γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι πως αυτό αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση.

Άμεσα το αίτημα για λειτουργική αναβάθμιση του σχολείου που θα βοηθήσει στη βελτίωση του επιπέδου παροχής γνώσεων περιήλθε στο γραφείο του διευθυντή του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, για τη διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης. «Το σχολείο είναι η μόνη μας ελπίδα μαζί με την ψυχή που βάζουν μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και τοπική κοινωνία. Το αυριανά μέλη της κοινωνίας μας θα είναι τα παιδιά μας», σημείωνε η κυρία Κυριαζίδου, μεταξύ άλλων, στην πρόσκλησή της για βοήθεια στη σχολική μονάδα που υπηρετεί.

thasos

Έτσι, σε μικρό χρονικό διάστημα εστάλησαν στο νησί της Θάσου ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σταθεροί και φορητοί, τεχνολογικός εξοπλισμός όπως πολυμηχάνημα – εκτυπωτή αλλά και προτζεκτόρες που συνοδεύοταν από αρκετά βιβλία που θα ενισχύσουν σημαντικά τη βιβλιοθήκη των παιδιών του σχολείου.

«Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς, επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας στην προσπάθεια του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λιβάνιου Θεόδωρου να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για την ευγενική χορηγία-δωρεά στο Σχολείο μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια του σχολείου σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τονίζοντας πως: «Είμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη βοήθειά σας, η οποία θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Σχολείου και στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών μας!».

«Σας διαβεβαιώνουμε, ότι η πολύτιμη προσφορά του τεχνολογικού αυτού εξοπλισμού, είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια που κάνουμε για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στους μαθητές μας, θα διευκολύνει σημαντικά το έργο της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας και θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία της μάθησης στο Σχολείο μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Την παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
«Η άρνηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εκπληρώσει το κατά νόμο καθήκον του σε μια τόσο σημαντική υπόθεση αποτελεί θεσμική εκτροπή» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Συγκλονίζει η μία από τους τραυματίες από την επίθεση του 89χρονου στο Πρωτοδικείο: «Μπήκα στον φωταγωγό για να γλιτώσω»
«Είδα ότι αιμορραγούσα πολύ από το αριστερό μου πόδι. Ήρθε το ΕΚΑΒ και μου είπαν ότι έχω θραύσματα από σκάγια στο πόδι μου» λέει η υπάλληλος του Πρωτοδικείου
Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του 89χρονου στην Πάτρα
Βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης: «Πονοκέφαλος» για τους οδηγούς οι τιμές καυσίμων – Έσπασε και πάλι το φράγμα των 2 ευρώ
Οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά ενέργειας επηρεάζουν τις τιμές, με το «ράλι» στο χρηματιστήριο πετρελαίου και τις γεωπολιτικές εντάσεις –όπως οι εξελίξεις γύρω από το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ– να δημιουργούν έντονη ανησυχία για αυξήσεις
Βενζίνη 13