Ελλάδα

Υπόθεση Novartis – Ανατροπή από τους συνηγόρους Φρουζή: «Δεν έχει λάβει γνώση της κατηγορίας εις βάρος του»

Μία δήλωση που προκαλεί νέα ερωτήματα έκαναν οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή, που φέρεται να εμπλέκεται στη υπόθεση Novartis. Οι δικηγόροι του άλλοτε "ισχυρού άνδρα" της φαρμακευτικής εταιρείας υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους δεν έχει κληθεί για να λάβει γνώση για την κατηγορία που τον βαραίνει.

Οι συνήγοροι του κ. Φρουζή τονίζουν ότι η διαρροή σημαντικού μέρους της δικογραφίας σε ΜΜΕ με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων πλήττεται η προσωπικότητά του και το τεκμήριο της αθωότητας έχει «προκλητικά καταπατηθεί».

Ολόκληρη η δήλωση των συνηγόρων του Κ. Φρουζή

Πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της λεγομένης «υπόθεσης NOVARTIS», ο εντολεύς μας Κωνσταντίνος Φρουζής δεν έχει ακόμη κληθεί, προκειμένου να λάβει γνώση της εις βάρος του κατηγορίας.

Στο διάστημα αυτό, κατά παράβαση θεμελιωδών δικαιικών αρχών, έχει διαρρεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σημαντικό μέρος της δικογραφίας, σχετιζόμενο, κυρίως, με τις καταθέσεις των φερομένων ως «προστατευομένων» μαρτύρων, γεγονός που έχει επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Φρουζή καθώς και στην οικογενειακή και επαγγελματική σφαίρα του, δεδομένου ότι το τεκμήριο αθωότητας, στην περίπτωσή του, έχει προκλητικά καταπατηθεί.

Το ελάχιστο που θα ανέμενε κανείς, στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου, είναι η τήρηση των κανόνων των σχετικών με το σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας και τη μυστικότητα της διαδικασίας.

Ο εντολεύς μας, πατέρας δύο παιδιών των οποίων έχει την αποκλειστική φροντίδα, μόνιμης και γνωστής από ετών διεύθυνσης και επαγγελματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στον οποίο, σημειωτέον, έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη Χώρα, χωρίς ουδέποτε να έχει κληθεί από οποιαδήποτε Αρχή και στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας σχετικής με την ουσία της υπόθεσης, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητεί την άμεση γνώση της εις βάρος του κατηγορίας και της δικογραφίας, προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, όπως αυτά προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Νόμο.

Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2018

Οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή

Θεόδωρος Σπ. Παναγόπουλος Μιχάλης Γ. Φαράντος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λένα Παπαληγούρα: Ο συγκινητικός επικήδειος στην κηδεία του πατέρα της, Αναστάση Παπαληγούρα – «Έδειξε τι σημαίνει αξιοπρέπεια»
Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε πως μέσω της ανακουφιστικής φροντίδας, ο πατέρας μπόρεσε να φύγει από τη ζωή με αξιοπρέπεια, αγάπη και ανακούφιση
Η κόρη του Αναστάση Παπαληγούρα, Λένα Παπαληγούρα, στην κηδεία του πατέρα της
Μηχανήματα αλκοτέστ στα νυχτερινά κέντρα για την αποφυγή πρόστιμων: Οι νέες VIP υπηρεσίες που επιστράτευσαν οι επιχειρήσεις
Πολλά νυχτερινά κέντρα δίνουν πλέον την δυνατότητα για μεταφορά των πελατών με τα αυτοκίνητά τους, με οδηγούς της επιχείρησης – Αλκοτέστ μιας χρήσης και στα περίπτερα
Man drinking alcohol while driving in his car.
Κηδεία Αναστάση Παπαληγούρα: Το τελευταίο αντίο στον πρώην υπουργό της ΝΔ – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Βαρβάρα και η κόρη του Λένα. Παρόντες στην κηδεία στο Α΄Νεκροταφείο οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς
Κηδεία Αναστάση Παπαληγούρα
Ανανεώθηκε πριν 14 λεπτά
5
Με κόρνες και μαρσαρίσματα αποχώρησαν τα τρακτέρ από το Σύνταγμα - Φεύγουν από την Αθήνα
Με κόρνες, ντουντούκες και «μαρσαρίσματα» τα τρακτέρ κατέβηκαν την Πανεπιστημίου και μέσω της Ομόνοιας, του Μεταξουργείου και της λεωφόρου Αθηνών θα βγουν στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας
Τα τρακτέρ στην Αθήνα
24