Ελλάδα

Ζάκυνθος: Το καρτέρι, η συμπλοκή και τα στοιχεία που οδήγησαν στη εξιχνίαση της δολοφονίας της 69χρονης συμβολαιογράφου

Οι δράστες σκέφτηκαν πώς θα ήταν εύκολο να ληστέψουν μία ηλικιωμένη γυναίκα, για την οποία γνώριζαν ότι ήταν ευκατάστατη

Πατέρας, θείος και γιος με καταγωγή από την Αλβανία είναι οι δράστες της στυγνής δολοφονίας της 69χρονης συμβολαιογράφου της Ζακύνθου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο πατέρας – που ζει στη νησί και παλαιότερα δούλευε σε οικοδομές με τον θείο, ο οποίος μετακόμισε στη Νεμέα – σκέφτηκαν πώς θα ήταν εύκολο να ληστέψουν μία ηλικιωμένη γυναίκα, για την οποία γνώριζαν ότι ήταν ευκατάστατη και πίστευαν ότι θα είχε χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι της στο Κρυονέρι Ζακύνθου.

Έτσι, έστησαν το κόλπο, όμως η ληστεία στράβωσε, η συμβολαιογράφος Μαρίζα Τερτσέτη Παπαδάτου αντιστάθηκε και τότε ο πατέρας έβγαλε το μαχαίρι το κάρφωσε στον αριστερό μηρό της γυναίκας με αποτέλεσμα να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τα πόδια, εξαφάνισαν το όπλο του εγκλήματος και συνέχιζαν να ζουν κανονικά χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Όμως οι κάμερες και τα κινητά τηλέφωνα πρόδωσαν τους δολοφόνους, που προσήχθησαν το βράδυ της Δευτέρας στην αστυνομική διεύθυνση του νησιού.

Ο γιος και ο θείος από τη Νεμέα ομολόγησαν την πράξη τους, όμως ο άνθρωπος που κάρφωσε το μαχαίρι προς το παρόν αρνείται τα πάντα.

Η δολοφονία

Οι τρεις Αλβανοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις της συμβολαιογράφου και γνώριζαν τις κινήσεις της.

Εκείνο το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου πήγαν στο σημείο με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Πατέρας και θείος έφτασαν στην θέση Ακρωτηρίου Μποχαλέως όπου διέμενε μόνη της η συμβολαιογράφος. Τους πήγε ο γιος με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια έφυγε.

Οι δράστες έκοψαν την περίφραξη και μπήκαν μέσα στο πάρκινγκ. Όταν έφτασε το θύμα, με την απειλή μαχαιριού της πήραν τα κλειδιά του σπιτιού προσπάθησαν να μπουν μέσα όμως η πόρτα δεν άνοιγε.

Στη συνέχεια η 69χρονη άρχισε να φωνάζει, να αντιστέκεται στη προσπάθεια των ληστών να την τραβήξουν στο σπίτι και πάλεψε με τον έναν από τους δύο και συγκεκριμένα με τον πατέρα.

Τότε αυτός έβγαλε το μαχαίρι και την χτύπησε στον αριστερό μηρό με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Μετά το έγκλημα οι δύο δράστες έφυγαν μαζί. Περπάτησαν περισσότερο από μια ώρα και πήραν τηλέφωνο τον γιο, ο οποίος έφτασε με το αυτοκίνητο για να τους πάρει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η δωρεά της Μαριάννας Λάτση για Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στο πανεπιστημιακό του Ρίου και το «ευχαριστώ» του Άδωνι Γεωργιάδη
«Στις 30 Ιανουαρίου του 2027, που συμπληρώνονται ακριβώς 20 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Κούρκουλου, να εγκαινιάσουμε τη νέα Μονάδα και να την προσφέρουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» είπε η Μαριάννα Λάτση
Δωρεά Μαριάννας Λάτση
Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί τι είναι τα ρεύματα έλξης εξαιτίας των οποίων «350 άτομα χάνουν τη ζωή τους ετησίως»
«Κινούνται με ταχύτητες έως και οκτώ πόδια ανά δευτερόλεπτο, (8.8 km/h) δηλαδή γρηγορότερα και από έναν Ολυμπιονίκη κολυμβητή» - Η ανάρτηση με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 30χρονου στη Λευκάδα
Λευκάδα