Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Καιρός: Αστραπές, βροχές και δυνατή νεροποντή στην Αττική – Έφτασαν τους τέσσερις οι νεκροί από την κακοκαιρία – Πνίγηκε 30χρονος στην Κόρινθο

Καιρός: Αστραπές, βροχές και δυνατή νεροποντή στην Αττική – Έφτασαν τους τέσσερις οι νεκροί από την κακοκαιρία – Πνίγηκε 30χρονος στην Κόρινθο

– Δυνατή βροχόπτωση από το μεσημέρι κατά διαστήματα και στην Αττική
– Θρήνος για τον θάνατο 30χρονου επιχειρηματία στο Ξυλόκαστρο
– Επιχείρησε να περάσει ρέμα με το αυτοκίνητό του και παρασύρθηκε
– Εικόνες καταστροφής σε Τρίκαλα, Κόρινθο, Κοζάνη και Καστοριά
– Δείτε σε χάρτες που θα βρέξει τις επόμενες ώρες και την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή

Τον τέταρτο νεκρό της από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας μετρά πια η Ελλάδα. Το τελευταίο θύμα του καιρού – φονιά είναι ο 30χρονος επιχειρηματίας Σπύρος Βαλιμήτης, που έχασε τη ζωή του όταν επιχείρησε να περάσει ρέμα με το αυτοκίνητό του αλλά τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν!

Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας, που έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα για τον πρωτότυπο τρόπο διαφήμισης του μαγαζιού του, επιχείρησε να διασχίσει ένα ρέμα στο στο ποτάμι Φονισσα με το αυτοκίνητό του, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στις Βρυσούλες Ξυλοκάστρου και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Από το βράδυ της Παρασκευής είχε δοθεί σήμα για τον εντοπισμό του και τελικά βρήκαν το άψυχο σώμα του 16 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο στο ποτάμι Φόνισσα στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.

Την Τετάρτη, όταν και άρχισε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες στην Καλαμάτα και ένας 77χρονος βοσκός στη Λακωνία, ενώ την ίδια ημέρα είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του (επίσης στην Καλαμάτα) και ένας 90χρονος από παθολογικά αίτια. Σημειώνεται πως για τέταρτη μέρα αγνοείται η 53χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (10.09.2016) οι… ουρανοί έχουν ανοίξει και στην Αττική, όπου κατά διαστήματα πέφτει δυνατή βροχή, κυρίως στα βόρεια προάστια. Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα ή για κλήσεις στην Πυροσβεστική.

Ο καιρός, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ την περασμένη Πέμπτη (08.09.2016) θα βελτιωθεί από το βράδυ της Κυριακής.

Πολλές είναι όμως οι περιοχές που έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές. Στην Καλαμάτα, οι κάτοικοι προσπαθούν να στήσουν ξανά τα σπίτια τους, στα Τρίκαλα το φράγμα του Πηνειού ποταμού στο ύψος της Φωτάδας έσπασε, γκρεμίστηκαν σπίτια και πνίγηκαν ζώα, στην Κοζάνη οι κάτοικοι του χωριού Χρωμιο αντίκρισαν εικόνες απόλυτης καταστροφής καθώς από την καταρρακτώδη βροχόπτωση πλημμύρισαν σπίτια και οι δρόμοι άνοιξαν στα δυο, ενώ η Εγνατία παραμένει κλειστή, ενώ μεγάλες είναι και οι καταστροφές που σημειώθηκαν στην Καστοριά.

Στην Κόρινθο ύστερα από 2.5 ώρες ραγδαίας βροχόπτωσης, πλημμύρισαν σπίτια, υπόγεια και δρόμοι στις Κρήνες και στα Ταρσινά. Παράλληλα, υπερχείλισε ποτάμι στο Βραχάτι Κορινθίας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ζημιές η καταστροφές.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ (10.09.2016)

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ (11.09.2016)

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως στα δυτικά και την Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 30 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικέ καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως στην Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ:
Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά ως 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στην Κρήτη.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 ως 28 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια.
ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 20 ως 29 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 ως 29 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων.
ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 19 ως 29 κελσίου.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε