Κόσμος

130.000 στο δρόμο υπέρ του Πούτιν

Τη δική του... απάντηση στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μόλις 10 μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

130.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Μόσχα για να διαδηλώσουν υπέρ του Ρώσου πρωθυπουργού.

Η πορεία, κατά μήκος του ποταμού Μόσκοβα, κατέληξε στο στάδιο Λουζνίκι. Κεντρικό της σύνθημα ήταν «Ας προασπίσουμε τη χώρα».

“Σήμερα εμείς είμαστε οι προασπιστές της πατρίδας”, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλήθος και πρόσθεσε πως “δεν θα αφήσουμε κανέναν να αναμιχθεί στις εσωτερικές μας υποθέσεις”.

“Η μάχη για τη Ρωσία συνεχίζεται, η νίκη θα είναι δική μας”, το μήνυμα του Ρώσου πρωθυπουργού, που χρησιμοποίησε στρατιωτικό λεξιλόγιο στη σύντομη ομιλία του, τονίζοντας ότι “η μεγάλη ιστορία της πατρίδας γράφτηκε με ιδρώτα και αίμα”.

Η 23η Φεβρουαρίου είναι αργία στη Ρωσία όπου γιορτάζεται η “ημέρα των υπερασπιστών της πατρίδας”, μια εκδήλωση τιμής που καθιερώθηκε επί σοβιετικής εποχής.

Η κινητοποίηση αυτή θεωρείται, μόλις δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, μια απάντηση στις ογκώδεις συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης.

Το ρωσικό καθεστώς επανειλημμένα κατηγορεί τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης ότι είναι όργανα των Δυτικών τονίζοντας ότι η εκλογή του Πούτιν στις 4 Μαρτίου είναι η μόνη εγγύηση σταθερότητας και ανάπτυξης της Ρωσίας.

Η αντιπολίτευση και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν από την πλευρά τους το ρωσικό καθεστώς ότι ασκεί πιέσεις και πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους για να πηγαίνουν στις φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις.

Μόλις 10 μέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, η κινητοποίηση θεωρείται μια απάντηση στις ογκώδεις συγκεντρώσεις της αντιπολίτευσης που πραγματοποιούνται τακτικά στη Μόσχα από το Δεκέμβριο και τις επίμαχες βουλευτικές εκλογές στις οποίες αναδείχτηκε νικητής το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία.


Το ρωσικό καθεστώς επανειλημμένα κατηγορεί τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης ότι είναι όργανα των Δυτικών τονίζοντας ότι η εκλογή του Πούτιν στις 4 Μαρτίου είναι η μόνη εγγύηση σταθερότητας και ανάπτυξης της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μπράβο σας που κλέψατε τα πυρηνικά μυστικά των ΗΠΑ!»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρό «μπραντεφέρ» Ντόναλντ Τραμπ και Χάρβαρντ - «Δεν θα λάβει καμία νέα δημόσια χρηματοδότηση»
Ξεκίνησε τις εκκλήσεις για δωρεές ο πρόεδρος του πανεπιστημίου - Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει οι αρχές να αποκτήσουν δυνατότητα ελέγχου στις διαδικασίες εγγραφών φοιτητών, πρόσληψης εκπαιδευτικών, αλλά και προγράμματά του
Ντόναλντ Τραμπ
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ