Κόσμος

23 νεκροί και καταστροφές δις δολαρίων από τις βιβλικές πλημμύρες στις ΗΠΑ

Πολλές περιοχές παραμένουν κάτω από τα νερά στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ μετά το πέρασμα του κυκλώνα Φλόρενς.

Ο Φλόρενς, που υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους και προκάλεσε καταστροφές ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τώρα άλλαξε κατεύθυνση προς τα βορειοανατολικά, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις σε περιοχές που έχουν ήδη πλημμυρίσει στη Βόρεια Καρολίνα, τη Νότια Καρολίνα και τη δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο κατολισθήσεων, κατάρρευσης φραγμάτων και υπερχείλισης ποταμών.

Φυσική καταστροφή ιστορικών διαστάσεων για τις ΗΠΑ

Πρόκειται για μια ιστορική καταιγίδα που συνεχίζεται, ορισμένες περιοχές παραμένουν αντιμέτωπες με τα χειρότερα από τις πλημμύρες” προειδοποίησε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Ρόι Κούπερ, μιλώντας για μια “μνημειώδη καταστροφή για την Πολιτεία μας” κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα.

Ο κυβερνήτης επιβεβαίωσε τον θάνατο 17 ανθρώπων στη Βόρεια Καρολίνα. Επιπλέον, έξι θάνατοι επιβεβαιώθηκαν στη Νότια Καρολίνα.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένα αγοράκι 1 έτους που παρασύρθηκε από χείμαρρο ενώ η μητέρα του επιχειρούσε, κρατώντας το στην αγκαλιά της, να απομακρυνθεί από το όχημά της, με το οποίο είχαν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένο δρόμο.

Η βροχή σταμάτησε, όμως, πολλοί ποταμοί έχουν υπερχειλίσει, όπως ο Κέιπ Φίαρ. Δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο, ιδίως ο αυτοκινητόδρομος 95 που διασχίζει τη Βόρεια με τη Νότια Καρολίνα.

Περισσότερα από 480.000 νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι, σύμφωνα με την υπηρεσία δημοσίας ασφαλείας της Βόρεια Καρολίνας, της πλέον πληγείσας πολιτείας.

Στο Φάγιετβιλ, στη Βόρεια Καρολίνα, η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων σε ορισμένες περιοχές στις όχθες του ποταμού Κέιπ Φίαρ. Η στάθμη των υδάτων αναμένεται να φθάσει έως σχεδόν τα 19 μέτρα προτού αρχίσει την Τρίτη (18.09.2018) να υποχωρεί.

Η πόλη του Ουίλμινγκτον, την οποία σάρωσε ο κυκλώνας την Παρασκευή (14.09.2018), παραμένει αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα, καθώς όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον οικισμό των 117.000 κατοίκων είναι απροσπέλαστοι.

Σε μια πρώτη εκτίμηση, η εταιρεία KCC υπολόγισε σε σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια το ποσό από τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας, όπως σε κατοικίες, εμπορικά καταστήματα και βιομηχανικές μονάδες, αλλά και σε αυτοκίνητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2