Κόσμος

76 selfies θανάτου στην Ινδία – Το θλιβερό ρεκόρ

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το Ταζ Μαχάλ, που θα σταθείτε σε μια απόκρημνη όχθη ή θα βρεθείτε στις ράγες ενός τρένου υψηλής ταχύτητας και νομίζετε ότι είστε στο κατάλληλο σημείο για να τραβήξετε μια σέλφι, καλύτερα να το ξανασκεφθείτε.

Υπό αυτές τις συνθήκες –αλλά και σε άλλες καταστάσεις– βρήκαν τον θάνατο 76 άνθρωποι στην Ινδία τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ προσπαθούσαν να τραβήξουν φωτογραφία τον εαυτό τους. Η Ινδία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα για τους λάτρεις των σέλφι, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Πληροφορικής Ιντραπράς, στο Νέο Δελχί.

Από τον Μάρτιο του 2014 σε όλον τον κόσμο έχουν σκοτωθεί 127 άνθρωποι στο κυνήγι της τέλειας σέλφι — οι περισσότεροι στην Ινδία. “Το φαινόμενο αυτό είναι τόσο καταστροφικό που το 2015 είχαμε περισσότερους θανάτους από σέλφι παρά από επιθέσεις καρχαριών”, σχολιάζουν οι ερευνητές στο μπλογκ τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το κίνητρο είναι η επιθυμία των χρηστών να συγκεντρώσουν τα περισσότερα “Like” και σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπάρχει όμως καμία εξήγηση για το θλιβερό ρεκόρ της Ινδίας στον τομέα του “θανάτου από σέλφι”.

Στη βόρεια Ινδία, τρεις φοιτητές σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να τραβήξουν φωτογραφία τον εαυτό τους μπροστά σε μια υπερταχεία. Ένας άλλος σπουδαστής έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε μια χαράδρα βάθους 18 μέτρων, από την άκρη ενός γκρεμού. Στο Ταζ Μαχάλ, ένας Ιάπωνας τουρίστας τραυματίστηκε θανάσιμα γλιστρώντας στα μαρμάρινα σκαλιά του μαυσωλείου.

Το Πακιστάν βρίσκεται στη δεύτερη θέση των “θανάτων από σέλφι”, με 9 θύματα και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 8 θύματα και η Ρωσία, με 6.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση BBC: Η Γαλλία στη σοβαρότερη κρίση της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια, η κοινωνική απογοήτευση και το τεράστιο δημόσιο χρέος «βυθίζουν» τη Γαλλία - Για «δοκιμασία αλήθειας» μίλησε ο πρωθυπουργός Μπαϊρού στην δραματική ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση
Φρανσουά Μπαϊρού
Le Monde: Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης απέναντι στην πολιτική κρίση στη Γαλλία
Καθώς ο Φρανσουά Μπαϊρού βυθίζεται σε πολιτικό αδιέξοδο, η Εθνική Συσπείρωση (RN) εμφανίζεται ως ο μεγάλος κερδισμένος ενός τοξικού κλίματος, παρά τις δικές του αδυναμίες, γράφει σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα Le Monde
Οι ηγέτες του κόμματος Rassemblement National, Μαρίν Λεπέν και Τζόρνταν Μπαρντέλα