Κόσμος

Ακύρωση της απόφασης για Τιμοσένκο ζήτησαν οι δικηγόροι της

Την ακύρωση της καταδίκης της Γιούλιας Τιμόσενκο σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας ζήτησαν σήμερα από το εφετείο στο οποίο έχει προσφύγει οι δικηγόροι της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο δικαστής ζήτησε την παύση της εξέτασης της υπόθεσης ως την Τρίτη.

Η εισαγγελία επέμεινε ότι η Τιμόσενκο έβλαψε το κράτος συνάπτοντας μια επιζήμια για την Ουκρανία συμφωνία για την παροχή φυσικού αερίου με τη Ρωσία.

Οι δικηγόροι της επιχειρηματολόγησαν ότι η συμφωνία αυτή που συνήφθη με τη Μόσχα το 2009 όταν η Τιμόσενκο ήταν πρωθυπουργός συνιστά μια πολιτική πράξη κι όχι μια εγκληματική ενέργεια.

Η εισαγγελία σημείωσε ότι τα στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί κατά τη δίκη της πέρυσι αποδεικνύουν την κατηγορία ότι προκάλεσε τεράστια ζημιά στο ουκρανικό κράτος.

Η επταετής κάθειρξη που επιβλήθηκε στην Τιμόσενκο τον περσινό Οκτώβριο έγινε αντικείμενο διεθνών επικρίσεων και προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Ουκρανίας με την ΕΕ.

Καθώς η Τιμοσένκο νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο στο Χάρκοβο λόγω προβλημάτων που παρουσιάζει στη μέση, η εξέταση της προσφυγής της στο εφετείο του Κιέβου είχε αναβληθεί αρκετές φορές, αλλά ξεκίνησε σήμερα μετά τη δήλωση των δικηγόρων της ότι η ίδια ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία χωρίς αυτή να είναι παρούσα.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, το εφετείο ανακοίνωσε παύση της εξέτασης της υπόθεσης ως την Τρίτη.

Διαβάστε

Στις 11 Σεπτεμβρίου η δίκη της Τιμοσένκο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι