Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Άνγκελα Μέρκελ: Η Μάγκαρετ Θάτσερ της Γερμανίας!

Άνγκελα Μέρκελ: Η Μάγκαρετ Θάτσερ της Γερμανίας!

Με αυτόν τον τίτλο υποδέχεται η Daily Mail τον εκλογικό θρίαμβο της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία και την τρίτη της θητεία στην καγκελαρία.

Η Γερμανία καγκελάριος κέρδισε με… θρίαμβο την τρίτη της θητεία στην καγκελαρία και η βρετανική εφημερίδα τη «βάφτισε» Θάτσερ της Γερμανίας.

Για τους The Financial Times, η προοπτική ενός συνασπισμού θέτει το κόμμα της κας Μέρκελ ενώπιον ενός “μεγάλου διλήμματος”. Τα ιδανικά του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος “θα συγκρουστούν με την κα Μέρκελ για να μην ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο της λιτότητας”.

Η ισπανική El Pais μιλά για χωρίς προηγούμενο αποτέλεσμα από την εποχή του καγκελαρίου Κόνραντ Αντενάουερ (CDU) πριν από 50 χρόνια (σ.σ. όταν οι Σοσιαλδημοκράτες είχαν πάρει την απόλυτη πλειοψηφία), ενώ η El Mundo μιλά για “ιστορική νίκη”.

“Για να παραμείνει η Μέρκελ, η ‘Μutti’ (Μαμά) έχει ανάγκη τους Σoσιαλδημοκράτες”

Και για την ιταλική Corriere della Sera, η νίκη της Μέρκελ είναι “ιστορική”, ενώ η Stampa αναφέρει ότι η Γερμανία “έστεψε την Άνγκελα Μέρκελ”.

Στη Γαλλία, η Le Figaro χαιρετίζει “το θρίαμβο της Μέρκελ”, ενώ “θριαμβευτική”, είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Les Echos.

“Η Μέρκελ κερδίζει μια τρίτη θητεία, αλλά οι φιλελεύθεροι βγαίνουν από το Κοινοβούλιο”, γράφει μια άλλη μεγάλη οικονομική εφημερίδα της πορτογαλίας, η Diario economico. Η εφημερίδα Correio da Manhal έχει τον τίτλο “επανεξελέγη η Άνγκελα Μέρκελ”.

Στην Ιταλία, η εφημερίδα La Repubblica υπογραμμίζει ότι “ο θρίαμβος της Μέρκελ” συνοδεύεται από τον αποκλεισμό των αντι-ευρώ και των φιλελευθέρων από το κοινοβούλιο. “Ο θρίαμβος αυτός είναι μια καταστροφή για τους φιλελεύθερους εταίρους της στην κυβέρνηση, το FDP, το οποίο έπεσε σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο”, γράφει η κεντροαριστερή αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Για λίγες έδρες έχασε την αυτοδυναμία η Μέρκελ – Αν τα είχε καταφέρει, θα ήταν η πρώτη φορά από το 1974

Η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, τονίζει ότι “για να παραμείνει καγκελάριος, η ‘Μutti’ (Μαμά) έχει ανάγκη από έναν ευρύ συνασπισμό με τους σoσιαλδημοκράτες που εξασφάλισαν το 26%”.

“Είναι ένας θρίαμβος που μπορεί να καταλήξει σε πικρία”, προειδοποιεί από την πλευρά της η αυστριακή Die Presse (συντηρητική). “Ο θρίαμβος της Μέρκελ έγινε σε βάρος του εταίρου της του κυβερνητικού συνασπισμού. Το φιλελεύθερο κόμμα κατέρρευσε. Και εάν η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνη, τα περιθώρια ελευθερίας της θα στενέψουν”.

Τέλος, η επίσημη ρωσική εφημερίδα Rossiiskaia Gazeta χαιρετίζει τον αγώνα της Μέρκελ “η οποία πολέμησε για κάθε ψήφο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοκράτειρα της λιτότητας η Μέρκελ – Για λίγες έδρες έχασε την αυτοδυναμία – Έρχεται ο «μεγάλος» συνασπισμός με τους Σοσιαλδημοκράτες

Η Μέρκελ κυρίαρχος της Γερμανίας και της Ευρώπης και χωρίς αυτοδυναμία – «Έδειξε» κυβέρνηση συνεργασίας με τους Σοσιαλδημοκράτες

Η πρώτη δήλωση της Μέρκελ για την Ελλάδα: Δε θα σας αφήσουμε να χαλαρώσετε με τις μεταρρυθμίσεις

Το γλεντάει με κρασί η Μέρκελ! – ΦΩΤΟ

Μέρκελ: Σιγά μη συνταξιοδοτηθώ!

Πανίσχυρη Μέρκελ μετά τις γερμανικές εκλογές – Σάρωσε τα πάντα και φλερτάρει με την αυτοδυναμία

Θρίαμβος Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές, μια ανάσα από την αυτοδυναμία – Τα exit poll έδειξαν «μεγάλο συνασπισμό» – Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

Η πιο χαμογελαστή Μέρκελ ever! – ΦΩΤΟ

Μέρκελ: Σούπερ αποτέλεσμα! – Στάινμπρουκ: Η μπάλα στο γήπεδο σου Άνγκελα

Σόιμπλε: Ο γαμπρός μου είπε να συνεργαστούμε με τους Πράσινους!…

Περίπατος Μέρκελ οι εκλογές σύμφωνα με τα exit poll – Μένουν εκτός Βουλής Ρέσλερ και ευρωσκεπτικιστές

Γερμανικές εκλογές: Όταν Μέρκελ και Στάινμπρουκ πήγαν να ψηφίσουν – ΦΩΤΟ

Γερμανικές εκλογές: Χαμηλές οι προσδοκίες της Ελλάδας για το αποτέλεσμα της κάλπης

Στις κάλπες οι Γερμανοί – Οι τελευταίες εκτιμήσεις

“Ξέσκασε” σε αγώνα μπάσκετ η Μέρκελ (ΦΩΤΟ)

Γερμανικές εκλογές: Πόσα ξόδεψαν τα κόμματα για την προεκλογική εκστρατεία

Γερμανικές εκλογές: “Μαζέψτε ψήφους!” έδωσε εντολή η Μέρκελ

Μέρκελ: Θα πάω να ψηφίσω και μετά θα με πιάσουν τα… νεύρα μου!

Πώς βλέπουν τις γερμανικές εκλογές οι ΗΠΑ και ο αμερικανικός Τύπος

Ολόκληρη η Ευρώπη περιμένει τη νέα γερμανική κυβέρνηση

Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα Μέρκελ 3 μέρες πριν την κάλπη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε