Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αυτά τα τανκς δεν τα έχετε ξαναδεί! Είναι τρελοί αυτοί οι Κούρδοι!

Αυτά τα τανκς δεν τα έχετε ξαναδεί! Είναι τρελοί αυτοί οι Κούρδοι!

Όλη την ευρηματικότητα τους, επιστράτευσαν οι Κούρδοι για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις των τζιχαντιστών του “Ισλαμικού Κράτους”. Καθώς τα ρώσικα τανκς που είχαν στη διάθεση τους χρονολογούνταν από την Σοβιετική εποχή, και πάλι δεν επαρκούσαν στον αριθμό, σκέφτηκαν και προχώρησαν στην μετατροπή συμβατικών οχήματων σε στρατιωτικά ΤΑΝΚΣ!

Έτσι πήραν παλιά φορτηγά, λεωφορεία, αγροτικά, ακόμη και τρακτέρ και με πολύ φαντασία και αρκετή λαμαρίνα κατάφεραν το αδιανόητο. Να φτιάξουν μια στρατιά αυτοσχέδιων τεθωρακισμένων που τα έριξαν στην άνιση μάχη με το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία και το Ιράκ.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις επενέβησαν και αισθητικά ζωγραφίζοντας τα βαριά οχήματα με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο, ώστε να μοιάζουν περισσότερο με ….στρατιωτικά!

Αυτές οι ευρηματικές κατασκευές, θυμίζουν πολύ την γνωστή ταινία Mad Max του 1979 με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον.

Και για όποιον αναρωτιέται αν αυτές οι πατέντες είναι αποτελεσματικές, ας λάβει υπόψη του την πολύμηνη υπεράσπιση των αυτόνομων περιοχών του Κουρδιστάν στην Συρία και το Ιράκ. Ότι δεν μπόρεσαν να καταφέρουν οι μισθοφόροι ιρακινοί με τον σύγχρονο αμερικανικό εξοπλισμό, που τράπηκαν κακήν κακώς σε φυγή, κατάφεραν οι Κούρδοι πεσμεργκά με την ευρηματικότητα και φυσικά την γενναιότητα τους.

“Είναι τρελοί αυτοί οι”…Κούρδοι! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο OnAlert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε