Κόσμος

Αυτοπυρπολύθηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων!

Δύο απελπισμένοι άνδρες προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Ο ένας ήταν άνεργος κι ο άλλος απλήρωτος επι μήνες...

Πρόκειται για έναν 58χρονο Ιταλό κι έναν 27χρονο μετανάστη.

Ο 58χρονος οικοδόμος που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από την υπηρεσία είσπραξης φόρων στην Μπολόνια, τον τελευταίο καιρό είχε μείνει άνεργος. Την περασμένη εβδομάδα έλαβε ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης, με το οποίο, η αρμόδια υπηρεσία του κοινοποίησε ότι είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 105.000 ευρώ.

Ο Ιταλός οικοδόμος σήμερα στάθμευσε το αυτοκίνητό του μπροστά από τα γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων και πλησίασε, πεζός, στην είσοδο των γραφείων, όπου αυτοπυρπολήθηκε αφού περιλούστηκε με βενζίνη. Ένας αλλοδαπός ο οποίος βρισκόταν κοντά του προσπάθησε να τον βοηθήσει και να σβήσει τις φλόγες με την μπλούζα του. Μετά από λίγα λεπτά, κατέφθασε ασθενοφόρο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα σε όλο του το σώμα και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Σε τρεις διαφορετικές επιστολές που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του, ο απελπισμένος οικοδόμος προσπαθεί να εξηγήσει την πράξη του: «είμαι ένας άνθρωπος που πλήρωνε πάντα τους φόρους που όφειλε στο κράτος. Τώρα, όμως, δεν αντέχω άλλο», έγραψε, μεταξύ άλλων, στις επιστολές αυτές.

Φίλοι του και συνάδελφοι που μίλησαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσαν ότι «πρόκειται για ακούραστο και πολύ εργατικό άνθρωπο, που είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση».

Στη Βερόνα ένας άλλος οικοδόμος, 27 ετών, αλλοδαπός, μετανάστης από το Μαρόκο, επίσης αυτοπυρπολήθηκε. Η κατάστασή του είναι σοβαρή –φέρει εγκαύματα στα πόδια και στο κεφάλι– ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι γιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο Mαροκινός εργάτης δεν πληρωνόταν από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης
Στις 20:00 η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει κατ' ιδίαν τον Ζελένσκι και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνόδευσαν τον Ουκρανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Γιατί ο Πούτιν έχει «εμμονή» με το Ντονμπάς: Ο ρόλος της περιοχής στον τερματισμό του πολέμου και το όραμα του Ρώσου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να ελέγξει το Ντονμπάς από το 2014 - Η περιοχή υπήρξε το πεδίο των πιο αιματηρών μαχών του πολέμου και αποτελεί το κύριο επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας
Βλάντιμιρ Πούτιν 2
Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένκι και Ευρωπαίους: «Δεν πρόκειται να ανακτηθεί η Κριμαία ούτε να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ»
Στις 20:00 η συνάντηση των 2 ηγετών - Τι ώρα θα ξεκινήσει η σύνοδος με τους Ευρωπαίους ηγέτες - Η πρώτη ανάρτηση του Ζελένσκι αφού έφτασε στις ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
5
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο πλευρό του Ζελένσκι: Οι ελπίδες, οι πιέσεις και τα διαπραγματευτικά «όπλα» στη συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Ζελένσκι αναμένεται να δεχτεί πιέσεις από τον Τραμπ να αποδεχτεί τη συμφωνία που πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 12