Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Carlo Acutis: Ποιος είναι ο 15χρονος «influencer του Θεού» που θα αγιοποιηθεί από τον πάπα – Τα θαύματα που έκανε

Carlo Acutis: Ποιος είναι ο 15χρονος «influencer του Θεού» που θα αγιοποιηθεί από τον πάπα – Τα θαύματα που έκανε
Φωτογραφία: Reuters

Ο Carlo Acutis ήταν ένα συνηθισμένο, περίπου, αγόρι της ηλικίας του που ανήκε στην γενιά των millennials και που τώρα προχωρά η αγιοποίησή του από τον πάπα Φραγκίσκο, 18 χρόνια μετά το θάνατό του.

Ο Carlo Acutis, ένα παιδί- θαύμα της πληροφορικής που γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, θα είναι ο πρώτος millennials που θα αγιοποιηθεί από τον Πάπα Φραγκίσκο, αφού του αποδόθηκε μια σειρά θαυμάτων μετά το θάνατό του.

Ο Carlo Acutis, έχει λάβει τα παρατσούκλια «ο influencer του Θεού» και «ο προστάτης άγιος του διαδικτύου» λόγω της αφοσίωσής του στην προώθηση του έργου του Χριστού στο διαδίκτυο πριν πεθάνει.

Η σορός του εκτίθεται στην Ασίζη, όπου φοράει τα αγαπημένα του αθλητικά παπούτσια Nike, τζιν και φούτερ.

Όταν ο Carlo ήταν τριών ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στο Μιλάνο. Από μικρός, έδινε το χαρτζιλίκι του στους φτωχούς και αργότερα στο σχολείο υποστήριζε τα θύματα bullying, σύμφωνα με τον Guardian.

Μάλιστα, περνούσε τα βράδια του μαγειρεύοντας και παραδίδοντας γεύματα στους άστεγους, μαζί με καθαρές κουβέρτες.

Λίγο πριν πεθάνει, είπε στους γονείς του: «Είμαι ευτυχής που θα πεθάνω επειδή έζησα τη ζωή μου χωρίς να σπαταλήσω ούτε λεπτό από αυτήν κάνοντας πράγματα που δεν θα ευχαριστούσαν τον Θεό».

Τώρα, ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε ένα θαύμα που αποδόθηκε στον Κάρλο – μετά το θάνατό του – όπου η μητέρα μιας γυναίκας από την Κόστα Ρίκα που είχε ένα σοβαρό ατύχημα με ποδήλατο προσευχήθηκε το 2022 στο γυάλινο φέρετρό του και άφησε ένα σημείωμα ζητώντας να θεραπευτεί.

Την ίδια ημέρα η κόρη της άρχισε να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη και 10 ημέρες αργότερα πήρε εξιτήριο από την εντατική.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπέγραψε διάταγμα που ανοίγει το δρόμο για να γίνει ο Acutis άγιος, μιας και το Βατικανό λέει ότι ο Carlo «μεσολάβησε» μετά θάνατον για να θεραπεύσει και ένα αγόρι από τη Βραζιλία που έπασχε από μια σπάνια ασθένεια.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έχει αγιοποιήσει 912 ανθρώπους από τότε που ανέλαβε την παποσύνη το 2013, με την πιο πρόσφατη ημερομηνία γέννησης του τελευταίου αγίου να είναι το 1926.

Η μητέρα του Carlo δήλωσε ότι ο γιος της αφιέρωσε τον εαυτό του στην υποστήριξη των αδύναμων, υπερασπιζόταν άτομα με αναπηρία που δέχονταν bullying και πήγαινε γεύματα σε άστεγους σε όλη την πόλη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις