Τετάρτη, 22 Μαΐ
24oC Αθήνα

Δε σταματά να σείεται η γη στη Χιλή! Νέος σεισμός 6,1 Ρίχτερ

Δε σταματά να σείεται η γη στη Χιλή! Νέος σεισμός 6,1 Ρίχτερ

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τους πληγέντες κατοίκους της βόρειας Χιλής. Δεν υπήρξε συναγερμός για τσουνάμι, ανακοίνωσε το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο της Χιλής.

Ο νέος μετασεισμός σημειώθηκε στις 22.37′ τοπική ώρα (04.37′ ώρα Ελλάδος), δύο ημέρες μετά τον πρώτο σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών που συγκλόνισε την ίδια περιοχή. Σύμφωνα με το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο της Χιλής το επίκεντρό του εντοπίστηκε 62 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Ικίκε, σε βάθος 40,2 χλμ.

Η εθνική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων (Onemi) δεν ανέφερε θύματα.

Μετασεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε σημειωθεί το βράδυ της Τετάρτης 20 χλμ. νοτίως της παράκτιας πόλης Ικίκε, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο μεγάλος σεισμός το βράδυ της Τρίτης προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και ανάγκασε σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο από τη στιγμή που ισχυρός μετασεισμός 7.8 Ρίχτερ χτυπάει τη Χιλή

Εικόνες της καταστροφής στη Χιλή – Μετασεισμός 7,8 Ρίχτερ και προειδοποίηση για τσουνάμι

Επιστρέφουν στα σπίτια τους χιλιάδες κάτοικοι της Χιλής, μετά την άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι

Απίστευτο video: Πως θα φτάσει το τσουνάμι από τη Χιλή στη Νέα Ζηλανδία

Σεισμολόγοι: Περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό στη Χιλή – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα βόρεια της χώρας μετά τα 8,2R – Video από τη στιγμή του σεισμού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε