Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσιογράφος παραιτήθηκε on air εξαιτίας του… Πούτιν (VIDEO)

Δημοσιογράφος παραιτήθηκε on air εξαιτίας του… Πούτιν (VIDEO)

Η είδηση έχει όλα τα χαρακτηριστικά ταινίας για τον ψυχρό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Αμερικανίδα δημοσιογράφος, δούλευε σε ρωσικό κανάλι (Russia Today) και παραιτήθηκε (στον αέρα μάλιστα) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στήριξη του καναλιού στη ρωσική εισβολή στην Κριμαία.

Η δημοσιογράφος ονομάζεται Liz Wahl και δούλευε ως παρουσιάστρια και ανταποκρίτρια του αμερικανικού τμήματος του αγγλόφωνου ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today.

Το Russia Today είναι ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο που εκπέμπει σε όλο τον κόσμο στα αγγλικά, τα ισπανικά και τα αραβικά

Όπως είπε παραιτείται γιατί δε μπορεί να δουλεύει σε ένα μέσο που χρηματοδοτείται από τη ρωσική κυβέρνηση και “ξεπλένει” τις πράξεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως είπε καθημερινά αντιμετωπίζει πολλά “ηθικά διλήμματα” ως ρεπόρτερ του συγκεκριμένου δικτύου, που στηρίζει την εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία.

“Είμαι υπερήφανη που είμαι Αμερικανίδα και πιστεύω στη διάδοση της αλήθειας, αυτός είναι ο λόγος, που μετά από αυτό το δελτίο, παραιτούμαι” είπε, τονίζοντας ότι οι παππούδες της ήταν μετανάστες που έφυγαν από την Ουγγαρία κατά τη Σοβιετική εισβολή, ο πατέρας της είναι βετεράνος και σύντροφός της είναι γιατρός σε αμερικανική στρατιωτική βάση και “βλέπει από πρώτο χέρι το τίμημα που πληρώνουν οι άνθρωποι γι αυτήν τη χώρα”.

Φυσικά, μετά από αυτή την κίνηση, οι μετοχές της… εκτοξεύτηκαν! Και ένας από τους πρώτους σταθμούς της για να δώσει συνέντευξη σχετικά με την παραίτησή της ήταν το CNN και η εκπομπή του Anderson Cooper.
Εκεί μίλησε για το πόσο η διεύθυνση έκανε παρεμβάσεις στο έργο των δημοσιογράφων, πως περνούσε τη γραμμή Πούτιν, πως στο κανάλι δουλεύουν… νέα παιδιά που “δεν ξέρουν” ακόμα τίποτα.

Και όλα αυτά, έγιναν ξαφνικά…

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφος του Russia Today μιλά κατά της ρωσικής εισβολής στην Κριμαία. Πρώτη το έκανε πριν μερικές μέρες η Abby Martin, που μίλησε κατά της ρωσικής εισβολής στην Κριμαία. Αλλά εκείνη δεν παραιτήθηκε. Ούτε και απολύθηκε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μαζεύει η Χίλαρι για τον… Χίτλερ Πούτιν

Το μέλλον της Ουκρανίας στα χέρια των Ευρωπαίων – Απειλές κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρώπη – Υπερδιπλασιάζει τα μαχητικά στη Βαλτική ο Ομπάμα

Αποκαλύψεις για τους δολοφόνους των Ουκρανών διαδηλωτών από μια υποκλοπή! – Βίντεο από το λιντσάρισμα του απεσταλμένου του ΟΗΕ στην Κριμαία

Ο Ομπάμα ζητάει τη βοήθεια της Μέρκελ για την Ουκρανία

Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία! Ομπάμα σχεδόν απομονωμένος: “Δεν με ξεγελάς Πούτιν” – Η Ρωσία εκτόξευσε διηπειρωτικό πύραυλο

Ουκρανοί στρατιώτες παίζουν μπάλα, την ώρα των διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους! (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε