Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Eagles of Death Metal: Επιστρέφουν στο Παρίσι μετά το μακελειό στο Μπατακλάν

Eagles of Death Metal: Επιστρέφουν στο Παρίσι μετά το μακελειό στο Μπατακλάν

Οι Eagles of Death Metal, επέστρεψαν για πρώτη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα μετά την επίθεση στο Bataclan. Το συγκρότημα έγινε στόχος των τζιχαντιστών εκείνο το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής στο ιστορικό θέατρο, όταν άφησαν την τελευταία τους πνοή 89 άνθρωποι που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους μπάντα.

Έναν μήνα μετά επιστρέφουν στο Παρίσι, μιας και η μπάντα είχε δηλώσει πως όταν το θέατρο ανοίξει ξανά, θα γυρνούσε. Μετά το αιματοκύλισμα της 13ης Νοεμβρίου, οι U2 ακύρωσαν τις προγραμματισμένες συναυλίες που είχαν στις 14 και 15 αντίστοιχα και κανόνισαν συναυλίες στο AccorHotels Arena στο Bercy.

Ο Bono, που γράφει ένα νέο τραγούδι ”Δρόμοι της παράδοσης (SOS)”, στον απόηχο των τραγικών επιθέσεων, είχε υποσχεθεί πως αυτή θα ήταν η καλύτερη εμφάνιση τους. Στο πλευρό τους ως  special guest βρέθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Patti Smith, ενώ όλοι περίμεναν πως θα είχαν μαζί τους Eagles of Death Metal.

Η AccorHotels Arena βρίσκεται δίπλα στις όχθες του Σηκουάνα, στην περιοχή Bercy, κοντά στο 11ο διαμέρισμα, όπου οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο Bataclan, σε καφετέριες και εστιατόρια. Όπως είναι λογικό, τα μέτρα στις συναυλίες των U2 στο ανατολικό Παρίσι είναι αυξημένα. Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες να φρουρούν τους δρόμους του Παρισιού. Οι U2 είχαν βοηθήσει την καλιφορνέζικη μπάντα στον απόηχο των επιθέσεων, αγοράζοντας μέχρι και νέα κινητά τηλέφωνα στους rockers.

 

Στην ιστοσελίδα τους, η μπάντα είχε γράψει, ”Είμαστε πίσω στο Παρίσι και είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε εδώ. Μερικοί έχουν πει ότι Eagles Of Death Metal θα εμφανιστούν στη σκηνή με τους U2 απόψε. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει”. Βέβαια, η μπάντα μέσω μηνυμάτων, αφήνει να νοηθεί πως ετοιμάζουν ακόμη μία συναυλία αφιέρωμα.

Σε μία συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα, ο τραγουδιστής των Eagles Of Death Metal, Jesse Hughes, υπενθύμισε πως οι ένοπλοι πυροβολούσαν τους πάντες, εκτός από ‘ένα παιδί που είχε κρυφτεί κάτω από το μπουφάν μου”. ”Είχα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους ενόπλους, ενώ προσπαθούσα να διαφύγω. Είδα τον σκοπευτή. Γύρισε και έστρεψε το όπλο προς το μέρος μου, αλλά γλίτωσα”.

Ο Hughes συνέχισε, ”Οι φίλοι μας ήρθαν να ακούσουν rock and roll και πέθαναν. Θέλω να επιστρέψω εκεί και να ζήσω. Θέλω να είμαι ο πρώτος που θα παίξω στο Bataclan όταν ανοίξει ξανά”. Οι υπεύθυνοι του θεάτρου έχουν υποσχεθεί πως το Bataclan θα ανοίξει εκ νέου, αν και δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα φιλοξενήσει και πάλι εκδηλώσεις.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε