Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αιματοχυσία στην Τουρκία! Σφοδρότατη έκρηξη αφήνει τρεις νεκρούς, τραυματίες που σφαδάζουν από τους πόνους και ερείπια – Συγκλονιστικές εικόνες

Φωτό twitter / @cctvnews
Φωτό twitter / @cctvnews

– Μία ακόμη επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην Τουρκία και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ήταν αιματηρή
– Οι αναφορές έκαναν λόγο για μία ισχυρότατη έκρηξη, με τις πρώτες εικόνες να το επιβεβαιώνουν πλήρως
– Σε ερείπιο έχει μετατραπεί το αστυνομικό τμήμα έξω από το οποίο έγινε η επίθεση
– Βεβαιότητα για δεκάδες τραυματίες – Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για δύο νεκρούς αστυνομικούς κι έναν πολίτη
– Το περιστατικό έγινε σε περιοχή που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας της Τουρκίας
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

Είναι μία είδηση που δυστυχώς τείνει να γίνει… καθημερινότητα στη γείτονα χώρα. Για μία ακόμη φορά η Τουρκία συγκλονίζεται από μία έκρηξη, με τα τουρκικά, αλλά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να εκφράζουν -αρχικά- φόβους για πιθανότητα νεκρών. Εδώ και λίγη ώρα, πάντως, αρκετά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας αναφέρουν πως τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικοί κι ένας πολίτης.

Εκτός από τους νεκρούς υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, σύμφωνα με το οποίο ασθενοφόρα σπεύδουν στο σημείο της έκρηξης.

Εικόνες σοκ!

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για μία ισχυρότατη έκρηξη. Ωστόσο μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, όπως λέει και το ρητό.

Οι εικόνες, λοιπόν, που έρχονται από την Τουρκία είναι συγκλονιστικές. Η έκρηξη έγινε έξω από ένα αστυνομικό τμήμα και στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ό, τι… απέμεινε από αυτό, που δεν είναι τίποτα άλλο από ερείπια!

Ενδεικτικό της σφοδρότητας της έκρηξης είναι επίσης το γεγονός πως ακριβώς δίπλα έχει δημιουργηθεί κι ένας τεράστιος κρατήρας, ενώ στα πλάνα που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να ακούσει τους τραυματίες να σφαδάζουν από τους πόνους, ενώ μεταφέρονται μακριά από το σημείο.

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες:

 

 

 

 

 

 

 

Τα κρατικά τουρκικά μίντια “βλέπουν” PKK

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης από οποιαδήποτε πλευρά, ωστόσο ήδη τα -ελεγχόμενα από το κράτος- τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν σπεύσει να αποδώσουν ευθύνες στους αντάρτες του PKK για την σημερινή έκρηξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε δρόμο που βρίσκεται μεταξύ του Ντιγιάρμπακιρ και της περιοχής Μπισμίλ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων πιο ανατολικά, διευκρίνισαν οι πηγές της ασφάλειας.

Ένα κύμα βίας σαρώνει την νοτιοανατολική Τουρκία, στην οποία οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Κούρδοι, μετά την κατάρρευση πέρυσι της εκεχειρίας που είχε επιτευχθεί μεταξύ του τουρκικού κράτους και του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε