Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία, εκλογές: Οι τρεις επιλογές του Μελανσόν – Ψηφοφορία σε εξέλιξη

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής (23.04.2017) όταν μίλησε για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν είχε πει ότι θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του για το ποιον θα στηρίξουν στον επόμενο γύρο. Και όντως η ψηφοφορία ξεκίνησε, με τη Μαρίν Λε Πεν να είναι παντελώς… απούσα.

Όπως ανακοίνωσε ο συνδυασμός του Μελανσόν “Ανυπότακτη Γαλλία” κανένα από τα μέλη του δεν θα ψηφίσει υπέρ της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν στις 7 Μαΐου. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα περιορισθεί στους ψηφοφόρους που έχουν εγγραφεί πριν από τον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, οι οποίοι θα πρέπει να αρκεστούν σε τρεις επιλογές: λευκό, Μακρόν ή αποχή.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Μελανσόν είχε επικρίνει τόσο τον ανεξάρτητο υποψήφιο και πρώην υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν όσο και την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης (25.04.2017) και θα συνεχισθεί μέχρι το μεσημέρι της 2ας Μαΐου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την ίδια ημέρα.

Στον τομέα της προστασίας των εργαζομένων και της παγκοσμιοποίησης, ο Μελανσόν υιοθετεί παρόμοιες θέσεις με κείνες της Λε Πεν και σύμφωνα με τους δημοσκόπους, ορισμένοι από τους ψηφοφόρους του είναι πιθανόν να επιλέξουν την ακροδεξιά υποψήφια.

Όμως, είναι σφοδρός επικριτής των αντιμεταναστευτικών της θέσεων και της άποψής της ότι μία από τις ρίζες των δεινών της Γαλλίας είναι το εξτρεμιστικό ισλάμ. «Εξ ορισμού, η Ανυπότακτη Γαλλία είναι προσηλωμένη στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Κατά συνέπεια, η ψήφος υπέρ της υποψήφιας της άκρας δεξιάς δεν αποτελεί επιλογή, τονίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε