Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Μεγάλη Παρασκευή βάφτηκε με αίμα! Έσφαξε μία νεαρή γυναίκα μέσα στο τραμ [pics, vids]

ΦΩΤΟ ΑΠΟ TWITTER
ΦΩΤΟ ΑΠΟ TWITTER

Ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε σήμερα (14.04.2017) μέχρι θανάτου μία νεαρή γυναίκα μέσα σε βαγόνι του τραμ. Πρόκειται για 23χρονη βρετανίδα φοιτήτρια. Οι επιθέσεις με στόχο ειδικά τουρίστες είναι σπάνιες στην Ιερουσαλήμ.

Η επίθεση έγινε σε μικρή απόσταση από το κτίριο του δημαρχείου της Ιερουσαλήμ, αλλά και την παλιά πόλη, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο παλαιστίνιος δράστης, ο οποίος συνελήφθη από τις δυνάμεις της τάξης, «είναι ψυχικά διαταραγμένος», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ, Γιόραμ Χαλέβι. Σε ανακοίνωση του εβραϊκού πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ διευκρινίζεται πως το θύμα ήταν φοιτήτρια και ονομαζόταν Χάνα Μπλέιντον.

Είχε έρθει στο Ισραήλ στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής φοιτητών με το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, είχε ξεκινήσει τις σπουδές της τον Ιανουάριο και αναμενόταν να τις συνεχίσει έως το τέλος του εξαμήνου, προστίθεται στην ανακοίνωση. Η Σιν Μπετ, η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, ανακοίνωσε πως ο δράστης ονομάζεται Τζάμι Ταμίμι, είναι 57 ετών και κατοικεί στην προσαρτημένη από το Ισραήλ ανατολική Ιερουσαλήμ.

Είχε νοσηλευθεί στο παρελθόν έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας και είχε καταδικαστεί το 2011 για σεξουαλική επίθεση στην κόρη του, ανέφερε η Σιν Μπετ. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ανέβηκε με ένα σακίδιο στο χέρι στο τραμ που περνάει από τα τείχη της Παλιάς Πόλης. Εντόπισε μια νεαρή γυναίκα που βρισκόταν δίπλα του, έβγαλε ένα μαχαίρι από το σακίδιό του και τη μαχαίρωσε πολλές φορές στο στήθος.

Ένας αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο βαγόνι, ενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού και έτρεξε προς τον δράστη τον οποίο ακινητοποίησε με τη βοήθεια ενός άλλου επιβάτη, σύμφωνα με την αστυνομία. Στη συνέχεια το τραμ σταμάτησε, οι πόρτες του άνοιξαν και δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν στο βαγόνι για να συλλάβουν τον δράστη. Η οργάνωση Μάγκεν Νταβίντ Άντομ, η ισραηλινή αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού, μετέφερε την κοπέλα στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

Αίμα υπήρχε στο πάτωμα του βαγονιού, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν και ν’ απομακρύνουν έναν άντρα, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα από το βαγόνι που έγινε η επίθεση.

Η επίθεση έγινε σε μία ημέρα όπου οι χριστιανοί θρηνούν για τη Μεγάλη Παρασκευή και οι μουσουλμάνοι προσεύχονται σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης και θεωρούνται ιερές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε