Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η Μητέρα Τερέζα έγινε Αγία! Εντυπωσιακές εικόνες από το Βατικανό [pics, vid]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σε μία επιβλητική τελετή στο Βατικανό, παρουσία 13 αρχηγών κρατών και περίπου 100 χιλιάδων πιστών, η Μητέρα Τερέζα της Καλκούτας αγιοποιήθηκε.

“Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στο έλεος”, είπε ο πάπας Φραγκίσκος, προσθέτοντας ότι “από εδώ και στο εξής ολόκληρος ο κόσμος θα μπορεί να τιμά την μνήμη της μητέρας Τερέζας”.
“Η μητέρα Τερέζα βοήθησε τους ανθρώπους που είχαν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους, όσους είχαν εγκαταλειφθεί, αδιάφορα, και θα πέθαιναν στην άκρη του δρόμου”, πρόσθεσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, με άνδρες των ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονταν σε όλη την περιοχή γύρω από το Βατικανό, αλλά και κοντά σε περισσότερους από εκατό “ευαίσθητους στόχους” της ιταλικής πρωτεύουσας, με στόχο την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων.
 Η Αγία Τερέζα, η οποία ίδρυσε μια αδελφότητα καλογριών που διοικεί 19 οίκους και κέρδισε το βραβείο Νόμπελ για την προσφορά της στην ανθρωπότητα, είχε σφοδρούς επικριτές.
Ορισμένοι την κατηγορούν ότι δέχτηκε χρήματα από δικτάτορες για τα ιδρύματά της ενώ άλλοι σχολιάζουν ότι τα νοσοκομεία της αδελφότητας αντιμετωπίζουν προβλήματα καθαριότητας. 

“Με τη ζωή και τη δράση της, επέπληξε με δριμύτητα όσους ευθύνονται για τις συνθήκες εκτεταμένης φτώχειας στις οποίες ζουν τόσοι συνάνθρωποί μας. Εμείς, και μετά την αγιοποίηση, θα συνεχίσουμε να την αποκαλούμε Τερέζα”, απαντά, όμως, εμμέσως, ο Φραγκίσκος.
 
Κατά την αυριανή ημέρα, 5 Σεπτεμβρίου, η Καθολική Εκκλησία θα γιορτάζει, κάθε χρόνο, την αγία Τερέζα της Καλκούτας.

Η τελετή μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου υπάρχουν Ρωμαιοκαθολικοί.

Δείτε το βίντεο

ΦΩΤΟ: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε