Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η ισχυρή γυναίκα της Νότιας Κορέας σχεδίαζε την κινηματογραφική δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η ισχυρή γυναίκα της Νότιας Κορέας σχεδίαζε την κινηματογραφική δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Είναι γνωστό ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πολλούς εχθρούς, ωστόσο, φαίνεται πως μέχρι τώρα η μεγαλύτερη του εχθρός ήταν μία γυναίκα! Και μάλιστα όχι κάποια τυχαία γυναίκα αλλά η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν-Χιέ, η οποία φέρεται να είχε διατάξει τον… θάνατο του!

 

Βέβαια, επειδή η άλλοτε ισχυρή γυναίκα της Νότιας Κορέας δεν θα ήθελε να αφήσει ίχνη… Το σχέδιο ήθελε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να πεθαίνει σε κάποιο ατύχημα! Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα «Asahi Shimbun, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, το 2015 η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας είχε υπογράψει έγγραφο που ζητούσε την “αλλαγή ηγεσίας” στη Βόρεια Κορέα.

Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είναι αυτές που θα εκτελούσαν το σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες εξέταζαν τα ενδεχόμενα ατυχήματος με αυτοκίνητο ή τον εκτροχιασμό τρένου. Λίγο αφότου θα έβγαινε από την μέση ο Κιμ Γιονγκ Ουν… η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας θα προχωρούσε σε πραξικόπημα.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, οι δυο χώρες, οδηγήθηκαν στην κρίση, το 2015, μετά από τι στρατιωτικές δραστηριότητες στη γειτονική κομμουνιστική Βόρεια Κορέα και τα προγράμματα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων. Το 2015 οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν εξαιρετικά τεταμένες και υπήρξε ανταλλαγή πυρών μετά από εκτόξευση βλήματος της Βορείου Κορέας στην πόλη Γεοντσέον, στη Νότια Κορέα.

Ωστόσο, μετά την σύλληψη και την φυλάκιση της Παρκ Γκουν-Χιέ, ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-Ιν, ακύρωσε την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε