Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ημέρα της Μητέρας 2016: Το Doodle της Google για τις μανάδες όλου του κόσμου!

Ημέρα της Μητέρας 2016: Το Doodle της Google για τις μανάδες όλου του κόσμου!

Ημέρα της Μητέρας σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και η Google αφιερώνει το Doodle της στις  μανάδες όλου του κόσμου! Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Ημέρα της Μητέρας.

Η Ημέρα της Μητέρας, που γιορτάζουν όλες οι μαμάδες του κόσμου, είναι κινητή και γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή κάθε Μαΐου. O εορτασμός της Ημέρας της Μητέρας καθιερώθηκε κατά τον 20ο αιώνα. Η ιδέα για τον εορτασμό ανήκει στην ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) που πρότεινε να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.

Οι προσπάθειες της Άννα Μαρία Τζάρβις απέδωσαν καρπούς στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε απόφαση με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Ο εορτασμός επεκτάθηκε σταδιακά την ίδια ημερομηνία και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας αρχικά συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου. Σταδιακά όμως επικράτησε ο εορτασμός τη δεύτερη Κυριακή του Mαϊου. 

 

Ημέρα της Μητέρας 2016 και μία απίστευτη ιστορία πίσω από την γιορτή

Η Ιστορία πίσω από τη Γιορτή της Μητέρας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε