Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ιταλία: Νέα μεγάλη πτώση του τζίρου στα μαγαζιά αναμένεται την περίοδο των Χριστουγέννων

Ιταλία: Νέα μεγάλη πτώση του τζίρου στα μαγαζιά αναμένεται την περίοδο των Χριστουγέννων

Νέα σημαντική μείωση του τζίρου για την περίοδο των αγορών των Χριστουγέννων αναμένεται στην Ιταλία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ενώσεων καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις μας η πτώση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων πρόκειται να ανέλθει στο 11,2%», δήλωσε ο Ροζάριο Τρεφιλέττι, πρόεδρος της Federconsumatori.

Κάθε νοικοκυριό αναμένεται να ξοδέψει 132 ευρώ για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα της. Το 2012, το αντίστοιχο ποσό άγγιζε τα 148 ευρώ.

Η σημαντικότερη μείωση πρόκειται να σημειωθεί, κατά τις προβλέψεις, στους τομείς παραγωγής και πώλησης επίπλων (με ποσοστό 31%), των οργανωμένων ταξιδιών (μείον 16%) και των ενδυμάτων και υποδημάτων, με κάμψη 12%.
Οι μόνοι τομείς που δείχνουν να «αντέχουν», είναι εκείνοι των παιχνιδιών και των τροφίμων που αναμένεται να δουν τις πωλήσεις τους να περιορίζονται μόνον κατά 2% και 1% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των ενώσεων καταναλωτών Adusbef και Federconsumatori η λύση βρίσκεται στην άμεση έναρξη προσφορών -πριν από τα Χριστούγεννα- και στην μη φορολόγηση του δέκατου τρίτου μισθού των ιταλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλία: Η βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της υπ. Δικαιοσύνης

Έξι στα δέκα ιταλικά νοικοκυριά θεωρούν ότι η οικονομική τους κατάσταση χειροτέρεψε

Έκλεισαν 16 γηροκομεία στην Ιταλία – Κρατούσαν ηλικιωμένους στο υπόγειο!

Ιταλία: Το δημόσιο θα πρέπει να εξοικονομήσει 32 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε