Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ήθελαν να τους σκοτώσουν όλους! Πυροβολούσαν όσους ήταν στο κτίριο στην Οδησσό την ώρα που καίγονταν – Νέες εικόνες φρίκης από την Ουκρανία

Ήθελαν να τους σκοτώσουν όλους! Πυροβολούσαν όσους ήταν στο κτίριο στην Οδησσό την ώρα που καίγονταν – Νέες εικόνες φρίκης από την Ουκρανία

– Video του Russia Today δείχνει άνδρα με αλεξίσφαιρο και περιβραχιόνιο στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας να πυροβολεί προς το κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό
– Σε άλλο video ο ίδιος ακούγεται να λέει πως εκείνος και οι υπόλοιποι διαδηλωτές είναι άοπλοι και πως τον έχουν χτυπήσει στο πόδι
– Αφήνει να εννοηθεί πως είναι από τους ηγέτες του κινήματος κατά του Γιανουκόβιτς και των διαδηλώσεων στην πλατεία Μαϊντάν
– Νέες φωτογραφίες μέσα από το κτίριο όπου κάηκαν ζωντανοί 42 άνθρωποι
– Bild: CIA και FBI συμβουλεύουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας

Δεν τους έφτανε ότι δεκάδες άνθρωποι καίγονταν ζωντανοί μέσα στο κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό. Εκείνοι που πετούσαν τις βόμβες μολότοφ και καταδίκαζαν σε θάνατο 42 ανθρώπους ήθελαν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Όπως φαίνεται σε video που παρουσιάσει το Russia Today, οι εθνικιστές που λαμπάδιασαν, την περασμένη Παρασκευή, το κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό δε δίστασαν να πυροβολήσουν εκείνους που βρίσκονταν μέσα.

Στο ένα από τα video φαίνεται ένας άνδρας που φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και στο μπράτσο του περιβραχιόνιο στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας να πυροβολεί προς το κτίριο. Δεν πυροβολεί μια, αλλά πολλές φορές.

Σε άλλο video, ο ίδιος άνδρας εμφανίζεται να μιλά έντονα στο τηλέφωνο και υποστηρίζει παθιασμένα πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι γύρω του είναι άοπλοι, ενώ πρέπει να αντιμετωπίσουν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Αυτοσυστήνεται ως sotnik Mykola. Sotnik, σύμφωνα με το Russia Today αποκαλούνται οι ηγέτες του κινήματος της πλατείας Μαϊντάν.
Ο άνδρας υποστηρίζει επίσης ότι έχει τραυματιστεί στο πόδι από φιλορώσους διαδηλωτές, αν και στο πλάνο δε φαίνεται τραυματισμένος.

Η ουκρανική πλευρά υποστηρίζει πως η φωτιά μπήκε εξαιτίας όσων ήταν μέσα στο κτίριο και πετούσαν μολότοφ στους εθνικιστές. Αλλά ένα τρίτο video μεγαλύτερης διάρκειας από τα προηγούμενα δείχνει πως το εξαγριωμένο πλήθος των Ουκρανών εθνικιστών να πετά μολότοφ στο κτίριο των Συνδικάτων όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες φιλορώσοι διαδηλωτές μετά την επίθεση στις σκηνές που είχαν στήσει εκεί.

Άλλοι κάηκαν ζωντανοί μέσα στο κτίριο, άλλοι πέθαναν από ασφυξία ή πέφτοντας από τα παράθυρα κι άλλοι που κατάφεραν να διαφύγουν έπεσαν στα χέρια των εθνικιστών και ξυλοκοπήθηκαν άγρια.

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές και ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ φωτογραφίες μέσα από το κτίριο που κάηκε. Ένα αποτύπωμα χεριού στους καμένους τοίχους, άνθρωποι νεκροί στις σκάλες και στους χώρους του κτιρίου των Συνδικάτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER Marko Veselinovic_RT @marko_ves
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FACEBOOK / World Riots 24/h
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FACEBOOK / World Riots 24/h
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FACEBOOK / World Riots 24/h
   

Bild: Οι Αμερικάνοι συμβουλεύουν το Κίεβο  

Δεκάδες ειδικοί των υπηρεσιών πληροφοριών και της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ παρέχουν συμβουλές στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα Bild am Sonntag. 

Επικαλούμενη πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών της Γερμανίας, που δεν ήθελαν να κατονομαστούν, η Bild υποστηρίζει ότι πράκτορες της CIA και του FBI βοήθησαν το Κίεβο να περιορίσει την εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία και να εγκαταστήσει ένα μηχανισμό αποτελεσματικής ασφαλείας. 

Η γερμανική εφημερίδα διευκρίνισε ότι οι πράκτορες δεν ενεπλάκησαν άμεσα στις συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές. «Η δραστηριότητά τους περιορίζεται στην πρωτεύουσα, το Κίεβο» σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Οι πράκτορες του FBI βοηθούν το Κίεβο επίσης στη μάχη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, έγραψε η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία μια ομάδα εξειδικευμένη σε οικονομικές υποθέσεις βοηθά επίσης στο να εξακριβωθεί η προέλευση της περιουσίας του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. 

Τον περασμένο μήνα ο Λευκός Οίκος είχε επιβεβαιώσει ότι ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν είχε πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο Κίεβο στο πλαίσιο μιας περιοδείας στην Ευρώπη, μια επίσκεψη που είχε καταδικάσει η Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουκρανία: Αν ξεσπάσει πόλεμος θα είναι μεγάλος! Οι δυνάμεις του NATO και η ελληνική εμπλοκή

Νύχτα κόλαση στην Ουκρανία! – Επέμβαση του στρατού σε Μαριούπολη, Ντόνετσκ που έχουν καταληφθεί από φιλορώσους – Φωτιές και πυροβολισμοί στους δρόμους

Η φρίκη του εμφυλίου σαρώνει την Ουκρανία – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέσα από το κτίριο που πυρπολήθηκε στην Οδησσό

Νέα Συρία η Ουκρανία! Έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους στην Οδησσό – Το Κίεβο σκοτώνει αμάχους στο Κραματόρσκ λένε οι φιλορώσοι – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ουκρανία: Ελεύθεροι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Στη δίνη του εμφυλίου η Ουκρανία – Σκληρές μάχες στο Κραματόρσκ – Πάνω από 30 οι νεκροί στην Οδησσό από φωτιά σε κτίριο

Κόλαση φωτιάς στην Οδησσό της Ουκρανίας – Εθνικιστές λαμπάδιασαν κτίριο και πέθαναν 38 άνθρωποι – ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε