Κόσμος

“Κόκκινο σήμα” από την Ιντερπόλ για σύλληψη του Καντάφι

Η Interpol εξέδωσε εντάλματα σύλληψης -- ή «κόκκινα σήματα» -- σε βάρος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Αμπντάλα αλ Σενούσι, σύμφωνα με ανακοινωθέν της σήμερα.

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στην διεθνή αστυνομική οργάνωση, που εδρεύει στη Λυών της Γαλλίας, χθες.
 
«Σε ό,τι αφορά το αρχηγείο της γενικής γραμματείας της Ιντερπόλ, ο Μουάμαρ Καντάφι είναι φυγάς, η χώρα της οποίας είναι υπήκοος και το ΔΠΔ θέλουν να συλληφθεί και να προσαχθεί στην δικαιοσύνη για τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τα εγκλήματα» που του αποδίδονται ότι διέπραξε, ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ρόναλντ Νομπλ.
 
Τον Ιούνιο, το ΔΠΔ είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος και των τριών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
 
Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Λουίς Μορένο-Οκάμπο είχε δηλώσει ζητεί από την Ιντερπόλ να εκδώσει «κόκκινο σήμα» σε βάρος του Καντάφι «για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δηλαδή φόνους και διώξεις».
 
Στόχος του σήματος αυτού είναι να «περιορίζει σημαντικά την δυνατότητα των τριών ανδρών να περνούν τα σύνορα άλλων χωρών και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που θα συμβάλει στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους», ανέφερε το ανακοινωθέν του Νομπλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως ήθελε τις “Αμαζόνες” του ο Καντάφι!

Κόκκινος… συναγερμός για τον Καντάφι – Το ΔΠΔ ζητά βοήθεια από την Interpol

Ο Καντάφι πούλησε το 20% του χρυσού της Λιβύης – Αλλά λεφτά από τα… ταμεία δεν πήρε!

Με ηχητικό μήνυμα επανεμφανίστηκε ο Καντάφι – Άγνωστο που βρίσκεται

Θάνατος στη Μιζουράτα: “Σκληρό” βίντεο από μάχη με θύμα έναν αντάρτη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι