Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κορυφώνεται η αγωνία για το εξαφανισμένο Boeing – Ελληνικό πλοίο φτάνει στο σημείο που εντοπίστηκαν αντικείμενα που μοιάζουν με βαλίτσες – Δείτε video

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Το ελληνικό πλοίο έλαβε σήμα να έχει την προσοχή του σε συγκεκριμένο στίγμα όπου εντοπίστηκαν αντικείμενα που πιθανολογείται πως είναι βαλίτσες
– Πρόκειται για τη θαλάσσια περιοχή στα στενά της Μαλάκα
– Τι είπε ο Έλληνας ανθυποπλοίαρχος σχετικά με το σήμα που έλαβαν
– Σήμα έχουν λάβει όλα τα παραπλέοντα πλοία στην περιοχή
– 25 χώρες συμμετέχουν στις έρευνες για το Boeing των Malaysian Airlines που παραμένει άφαντο εδώ και 8 ημέρες

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στο θρίλερ της εξαφάνισης του Boeing 777 των  Malaysian Airlines που παραμένει άφαντο εδώ και οκτώ ημέρες…

Και αυτό γιατί εντοπίστηκαν να επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή των στενών της Μαλάκα κάποια αντικείμενα που πιθανολογείται πως είναι βαλίτσες.

Το εμπορικό πλοίο ELKA ATHENA, το οποίο είναι ελληνικών συμφερόντων και συγκεκριμένα της εταιρίας EUROPEAN PRODUCT CARRIERS, που εδρεύει στη Γλυφάδα έλαβε σήμα από παράκτιο σταθμό της Ινδονησίας να σπεύσει στα στενά της Μαλάκα.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Ανθυποπλοίαρχο του ELKA ATHENA, Δημήτρη Καραγιάννη, έχει σταλεί δοφυφορικό σήμα σε όλα τα παραπλέοντα πλοία στην περιοχή ώστε να έχουν την προσοχή τους σε ένα συγκεκριμένο στίγμα όπου έχουν εντοπιστεί αντικείμενα που μοιάζουν με βαλίστες. Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο στίγμα είναι στην πορεία του πλοίου. “Δεν αλλάζουμε πορεία, δεν έχουμε οδηγίες να αλλάξουμε πορεία” είπε.

Δείτε το βίντεο με όσα λέει ο ανθυποπλοίαρχος Δημήτρης Καραγιάννης

Σύμφωνα με το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας, το πλοίο έιναι εν πλω προς το σημείο και αναμένεται να φτάσει από ώρα σε ώρα.

25 χώρες συμμετέχουν στις έρευνες

Ο αριθμός των χωρών που εμπλέκονται στις έρευνες για το Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών έχει φθάσει τις 25, για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν μεγάλο εύρος, στη θάλασσα και στην ξηρά, ανακοίνωσε σήμερα η Μαλαισία.

Νωρίτερα οι αρχές ανακοίνωσαν οτι έχουν έρθει σε επαφή με τις κυβερνήσεις χωρών από εδάφη των οποίων διέρχονται οι δύο αεροδιάδρομοι τους οποίους θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει η πτήση ΜΗ370. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Ινδία, η Κίνα, η Μιανμάρ, το Λάος, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία και η Αυστραλία.

Από τα δορυφορικά δεδομένα έχουν εντοπιστεί δύο αεροδιάδρομοι όπου το αεροσκάφος θα μπορούσε να πετάξει. Ο πρώτος είναι προς τα βόρεια έως το Καζακστάν και το Τουρκμενιστάν στην Κεντρική Ασία και ο δεύτερος προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό. Ειδικοί ανέφεραν ότι αν το αεροπλάνο προσπάθησε να κάνει τη βόρεια διαδρομή , είναι εξαιρετικά απίθανο ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει μέσα από τον ινδικό εναέριο χώρο και πάνω από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν όπου είναι διάσπαρτες από στρατιωτικά ραντάρ.

Το Σάββατο οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι η απενεργοποίηση του συστήματος επικοινωνίας του αεροσκάφους και η στροφή του με κατεύθυνση τον Ινδικό Ωκεανό ήταν “σκόπιμες ενέργειες” ενώ από τα στοιχεία που διαθέτουν πιστεύουν ότι το Μπόινγκ συνέχισε να πετά για επτά ώρες αφότου έδωσε για τελευταία φορά το “στίγμα” του.

Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να επανεξετάσουν και πάλι τα προφίλ των 227 επιβατών και των 12 μελών του πληρώματός του.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό η Ινδία ανέστειλε τις έρευνες που διεξήγαγε κατόπιν αιτήσεως της κυβέρνησης της Μαλαισίας. Η Ινδία ερευνούσε δύο περιοχές, μία γύρω από τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ και μια πιο δυτικά στον κόλπο της Βεγγάλης. Και οι δύο έρευνες έχουν ανασταλεί, αλλά μπορεί να ξαναρχίσουν όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνικό πλοίο ψάχνει για το Boeing στα στενά της Μαλάκα – Έλαβε σήμα για αντικείμενα που μοιάζουν με βαλίτσες

Η ιδιαιτερότητα του Boeing που παραμένει άφαντο που κάνει όλο και πιο πιθανό το σενάριο τρομοκρατίας

Φουντώνουν οι πληροφορίες πως τρομοκράτες εξαφάνισαν το Boeing της Malaysia Airlines – Σενάρια πως θα το ρίξουν σε κατοικημένη περιοχή!

Εξάωρη πτήση στο άγνωστο – Παραδέχονται αεροπειρατεία – Δεν έχουν ιδέα που είναι το αεροπλάνο

Άφαντο επί μία εβδομάδα το Boeing της Malaysia Airlines – Τα νέα σενάρια για την εξαφάνιση

Ποιός πιλοτάριζε το Boeing 777 της Malaysian Airlines; Είχε επιβάτης της μοιραίας πτήσης γνώσεις αεροπλοϊας;

Οι τελευταίες ώρες των επιβατών της πτήσης 370 – Τα παιχνίδια της μοίρας – Οι “τυχεροί” και οι “άτυχοι”

Ανθρώπινο χέρι έκλεισε με διαφορά 14 λεπτών και τα δυο συστήματα εντοπισμού της πτήσης της Malaysian! – ΗΠΑ: Στο βυθό του Ινδικού το αεροπλάνο

Το ακούσαμε κι αυτό: “Προφήτης” είχε προβλέψει την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines

Sky News: Δορυφόρος εντόπισε στίγμα από το Boeing αφού χάθηκε από τα ραντάρ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε