Κόσμος

Κόσοβο: Η Κομισιόν θα χορηγήσει 23,5 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη των σερβικών δήμων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χορήγηση πακέτου οικονομικής βοήθειας 23,5 εκ. ευρώ από τα προενταξιακά ταμεία για την ανάπτυξη των σερβικών δήμων στο Κόσοβο και το μεγαλύτερο μέρος του ποσού θα διατεθεί στους δήμους στο βορρά, όπως ανακοινώθηκε από την έδρα της ΕΕ.

Η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια για έργα υποδομών και ανάπτυξης των θεσμών ανέρχεται συνολικά σε 38,5 εκ. ευρώ, καθώς τον Οκτώβριο είχε διατεθεί το ποσό των 15 εκ. ευρώ, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τονίζεται ότι οι συγκεκριμένοι πόροι δεν είναι μέρος της βοήθειας προς το Κόσοβο, που ανέρχεται σε 70 εκ. ευρώ.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε με την αφορμή αυτή δήλωσε ότι η χορήγηση οικονομικής βοήθειας αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης από την ΕΕ των προσπαθειών που κατέβαλαν το Βελιγράδι και η Πρίστινα για την εξομάλυνση των σχέσεων.

“Οι πόροι θα συμβάλουν στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή και θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή των πολιτών” υπογράμμισε ο κ. Φούλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσοβο: Το Δημοκρατικό Κόμμα επικράτησε σε 10 δήμους, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών

Επαφές του υπ. Εξωτερικών του Κοσόβου στη Σόφια

“Νίκησε η Σερβία”, δήλωσε ο νικητής των δημοτικών εκλογών στη βόρεια Μιτρόβιτσα του Κοσόβου

Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την ανεξαρτησία του Κοσόβου, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς αναλαμβάνει καγκελάριος της Γερμανίας – Ο ξεχασμένος υποψήφιος που έχει να ανέβει ένα «βουνό»
Θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία πολιτικός που εκλέγεται καγκελάριος της Γερμανίας (μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ – 73 ετών το 1949) και αυτός με το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό (25,5%)
Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς 3
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1