Τετάρτη, 8 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κύπρος: Ποιος είναι ο χαμογελαστός άνδρας με τον αεροπειρατή;

Κύπρος: Ποιος είναι ο χαμογελαστός άνδρας με τον αεροπειρατή;

Την ώρα που όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν ποιος είναι ο 59χρονος άνδρας που είχε κάνει την αεροπειρατεία στο Airbus της EgyptAir και είχε απαιτήσει να προσγειωθεί στην Κύπρο, μια περίεργη φωτογραφία άρχισε να κάνει το γύρο του κόσμου: ήταν μια selfie του αεροπειρατή με έναν από τους ομήρους.

Το περίεργο βρίσκεται όχι μόνο στη λέξη “selfie” αλλά και στο γεγονός πως ο όμηρος πόζαρε… χαμογελαστός δίπλα στον άνδρα που φορούσε στη μέση του κάτι που έμοιαζε με ζώνη εκρηκτικών. Ευτυχώς για όλους, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν και απλά ο 59χρονος Αιγύπτιος είχε χρησιμοποιήσει θήκες από κινητά.

Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε οι φωτογραφία δημιουργήθηκε και η απορία: ποιος είναι ο χαμογελαστός άνδρας δίπλα στον αεροπειρατή; Η απάντηση δόθηκε λίγες ώρες αφού τελείωσε η ομηρία και ο δράστης παραδόθηκε.

Το όνομα του χαμογελαστού κυρίου στη selfie με τον αεροπειρατή είναι Μπεν Ινς, είναι Βρετανός ελεγκτής υγιεινής και ασφάλειας από το Λέστερ, 26 ετών, που ζει στο Αμπερντίν. Τη χαρακτήρισε ως την καλύτερη selfie ever αλλά, όπως αποκάλυψε, φοβήθηκε να αποκαλύψει στην τρομοκρατημένη μητέρα του τι… έκανε. Άλλωστε, της είχε στείλει μήνυμα πως ήταν στο αεροπλάνο όπου έγινε αεροπειρατεία και αντί για το Κάιρο, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Η Πολίν Ινς είχε προειδοποιήσει τον γιο της να μην κάνει οτιδήποτε που θα τραβούσε πάνω του την προσοχή του αεροπειρατή. «Η μαμά μου ήταν τρομερά ανήσυχη και μου έλεγε συνεχώς να μην κάνω τίποτα που θα τραβούσε πάνω μου την προσοχή. Δεν ήξερα πως να της πω ότι ήδη είχε βγάλει φωτογραφία με τον αεροπειρατή» είπε ο 26χρονος Βρετανός στη Sun.

Ο Μπεν Ίνς ήταν ένας από τους τέσσερις επιβάτες που κρατήθηκαν όμηροι στις έξι ώρες που διήρκεσε το θρίλερ στη Λάρνακα. Αντί να πανικοβληθεί, ο 26χρονος Βρετανός έμεινε ψύχραιμος και μόλις έβγαλε τη φωτογραφία με τον αεροπειρατή, την έστειλε στους φίλους του. «Δεν ξέρω γιατί το έκανα» είπε όταν ρωτήθηκε γιατί πόζαρε με τον αεροπειρατή. «Ήθελα να μείνω χαρούμενος παρά τις αντιξοότητες», πρόσθεσε.

«Σκέφτηκα πως αν η βόμβα ήταν αληθινή, δεν είχα τίποτα να χάσω στην ουσία και βρήκα την ευκαιρία να πλησιάσω για να τη δώ», είπε. Έτσι, ζήτησε από ένα μέλος του πληρώματος να μεταφέρει στον Αιγύπτιο αεροπειρατή το παράξενο αίτημά του. «Εντάξει» είπε ο 59χρονος και κάπως έτσι βγήκε η selfie που ο Ινς χαρακτήρισε «την καλύτερη της ζωής του». Και περήφανος για το… κατόρθωμα, την έστειλε στους φίλους του, γράφοντας: «Ξέρετε ότι ο φίλος σας δεν παίζει μ’ αυτά. Βάλτε ειδήσεις!».

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε