Κόσμος

Λάβρος (ξανά) κατά Μέρκελ ο Μόντι με αφορμή τον επίτροπο στην Ελλάδα

«Ευφάνταστη και δυσάρεστη» χαρακτήρισε ο Ιταλός πρωθυπουργός τη φαεινή ιδέα της Γερμανίας να ζητήσει την επιτροπεία της Ελλάδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας θα βάζει ευθέως με την Άνγκελα Μέρκελ. Και μάλλον δε θα είναι και η τελευταία όσο η Γερμανίδα καγκελάριος στυλώνει τα πόδια και αρνείται να ακούσει και τους… «μικρούς» και χρεωμένους της ευρωζώνης.

Ο Μάριο Μόντι δεν είχε να πει μόνο για την επιθυμία της Γερμανίας να στείλει επίτροπο στην Ελλάδα. Είναι να πει και για τη «δίψα» του Βερολίνου για δημοσιονομική πειθαρχία. «Τη δίψα αυτή τη βιώνουν όλοι στην Ευρώπη», είπε αρχικά.

Και δε σταμάτησε εκεί. «Οι κυβερνήσεις των χωρών του Βορρά που διψούν για δημοσιονομική πειθαρχία θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες τους ότι οι χώρες της Μεσογείου κάνουν προόδους. Εμείς πρέπει να ανταπεξέλθουμε θετικά, αλλά και αυτοί πρέπει να μπορέσουν να μας αγκαλιάσουν και όχι να μας στραγγαλίσουν», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε ότι απευθύνεται περισσότερο στο εσωτερικό ορισμένων χωρών, στα εθνικά τους κοινοβούλια και στην κοινή γνώμη, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να υπογράψουν κάτι το οποίο είναι σε θέση να το σεβαστούν και όχι να βάλουν την υπογραφή τους υπό την απειλή όπλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland