Κόσμος

Λιβύη: Έκρηξη έξω από το προξενείο της Σουηδίας

Η έκρηξη έγινε στη Βεγγάζη και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, αλλά όχι θύματα.

Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε έξω από το προξενείο της Σουηδίας στην Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης σήμερα, προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε κοντινές κατοικίες, αλλά δεν έχουν υπάρξει ως τώρα πληροφορίες για θύματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν εκπρόσωπο των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης.

«Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε μπροστά στο προξενείο της Σουηδίας προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο και στη γειτονιά αλλά χωρίς να προκαλέσει θύματα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Αμπντάλα Ζαΐντι, διευκρινίζοντας ότι η έκρηξη οφειλόταν σε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση. Η βόμβα αυτή εξερράγη μερικές ημέρες έπειτα από μια έφοδο των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ οι οποίες συνέλαβαν τον Αμπού Άνας αλ Λίμπι, φερόμενο ως στέλεχος της αλ Κάιντα στην Τρίπολη, εξοργίζοντας τους Λίβυους ισλαμιστές, οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν επιθέσεις αντιποίνων.

Διαβάστε

Ελεύθερος αφέθηκε ο πρωθυπουργός της Λιβύης

Θρίλερ με τον πρωθυπουργό της Λιβύης! Αντάρτες: «Δεν ήταν απαγωγή, ήταν σύλληψη»

Απήγαγαν τον πρωθυπουργό της Λιβύης!

Λιβύη: Επίθεση διαδηλωτών στη ρωσική πρεσβεία – ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Ο Πούτιν δεν «ψάρωσε» από τις απειλές Τραμπ – Θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι να πάρει αυτό που θέλει
«Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να θέλει περισσότερα ουκρανικά εδάφη και ο Τραμπ έχει μικρή επιρροή πάνω του» υποστηρίζουν πηγές πληροφόρησης από το Κρεμλίνο
Πούτιν Τραμπ
20