Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ματωμένα Χριστούγεννα – Πάνω απο 27 νεκροί απο βόμβες σε εκκλησίες – ΦΩΤΟ

Πέντε εκρήξεις έχουν σημειωθεί σε εκκλησίες γεμάτες πιστούς στη Νιγηρία. Την ευθύνη για όλες τις επιθέσεις ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, που θέλει να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο (σαρία) στη χώρα, η οποία είναι διαιρεμένη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. 

Ματωμένα Χριστούγεννα στη Νιγηρία όπου απο νωρίς το πρωί έχουν σημειωθεί 3 εκρήξεις σε εκκλησίες γεμάτες πιστούς ενώ άλλες δύο εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Νταματούρου.

Η πρώτη βόμβα εξερράγη μέσα σε καθολική εκκλησία, στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, Αμπούζα, κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής. “Απομακρύνουμε τους νεκρούς και τους τραυματίες, όμως δυστυχώς δεν έχουμε αρκετά ασθενοφόρα. Τα περισσότερα ασθενοφόρα μας έχουν φύγει και εκτελούν υπηρεσία στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους”, είπε εκπρόσωπος οργάνωσης. Η έκρηξη στην Εκκλησία της Αγίας Τερέζας στο προάστιο Μαντάλα της Αμπούζα προκάλεσε υλικές ζημιές και σε παρακείμενα κτίρια.

Στη δεύτερη έκρηξη σε εκκλησία που σημειώθηκε στην πόλη Τζος, ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του.

Η έκρηξη σε εκκλησία της πόλης Γκαντάκα στα βορειοανατολικά της χώρας είναι η τρίτη σήμερα και σημειώθηκε λίγες ώρες μετά από την έκρηξη μέσα σε εκκλησία κοντά στην πρωτεύουσα Αμπούζα.

Για όλες τις εκρήξεις την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

“Είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, περιλαμβανομένης αυτής κατά της εκκλησίας της Μαντάλα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις επιθέσεις στα βόρεια της χώρας μέσα στις επόμενες ημέρες” δήλωσε ο Άμπουλ Κακά, μιλώντας για λογαριασμός της Μπόκο Χαράμ.

Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ  αυτή έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Αμπούζα φέτος, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης επίθεσης αυτοκτονίας στη Νιγηρία, στα γραφεία του ΟΗΕ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους.

Πέρσι τα Χριστούγεννα σε διάφορες βομβιστικές επιθέσεις στη Νιγηρία έχασαν τη ζωή τους 32 άνθρωποι.

Διαβάστε

Ποια είναι η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νιγηρία

Λουτρό αίματος σε ταραχές στη Νιγηρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε